
Πολλά τα ερωτήματα που έχει προκαλέσει η εμφάνιση νεκρών προβάτων σε παραλία της Ηλείας, τα οποία όμως δεν ανήκουν σε κανέναν κτηνοτρόφο της περιοχής.
Τουλάχιστον, 10 πρόβατα βρέθηκαν πνιγμένα στην παραλία της Ροβιάτας, τα περισσότερα μπροστά από την εκβολή του χειμάρρου Γκουρλέσα προς τη θάλασσα. Γύρω στα 5- 6 βρέθηκαν και στην παραλία των Σαβαλίων, ενώ τα νεκρά ζώα έχουν γίνει βορά σε αδέσποτα, πεινασμένα σκυλιά, τα οποία φτάνουν στην παραλία για να τραφούν.
Τα άτυχα ζώα είτε παρασύρθηκαν από τα νερά του χειμάρρου τις προηγούμενες μέρες που έβρεχε, είτε τα «έφερε» η θάλασσα από άλλη περιοχή, χωρίς να αποκλείεται και το ενδεχόμενο να τα πέταξαν κάποιοι ήδη νεκρά.

Ο πρόεδρος της Ροβιάτας κ. Νίκος Κωνσταντόπουλος ενημέρωσε τον αρμόδιο αντιδήμαρχο Ήλιδας κ. Βαγγέλη Χριστοφόρου για την περισυλλογή των νεκρών ζώων. Χθες επρόκειτο να μαζευτούν από μηχάνημα του δήμου, ωστόσο λόγω μιας βλάβης αυτό θα γίνει σήμερα:
«Ξεβράστηκαν περίπου 10 πρόβατα, μόνο στην παραλία Ροβιάτας. Βρίσκονται κατά μήκος της παραλίας. Ενημέρωσα τον δήμο Ήλιδας και τον αρμόδιο αντιδήμαρχο κ. Χριστοφόρου και αύριο (σ.σ. σήμερα) θα έρθει μπουλντόζα για να τα μαζέψει από την παραλία.
Δεν είναι σύνηθες αυτό στην περιοχή μας. Πριν 2 – 3 χρόνια είχε ξεβραστεί μια αγελάδα. Τώρα, αν τα «έφερε» η θάλασσα από κάποιο άλλο σημείο ή ο χείμαρρος, αυτές τις μέρες με τις βροχές, δεν ξέρω. Μπορεί να τα παρέσυρε. Μπορεί να ψόφησαν και να τα πέταξαν. Δεν μπορούμε να ξέρουμε με σιγουριά.
Πάντως, δεν έχουν το ειδικό «σκουλαρίκι» πάνω τους, που θα φαίνονταν κάποια στοιχεία. Τίποτα…», δήλωσε χθες ο Νίκος Κωνσταντόπουλος.
Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.
Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com
Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο info3@pronews.gr και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.