ΚΛΕΙΣΙΜΟ
«Η Ευρώπη θέλει Κυριάκο και Ούρσουλα» ανέκραξε ο Σχοινάς! - Και «Pfizer»;

Μεγάλη ανακάλυψη: Βρέθηκε το μακρύτερο ζώο του πλανήτη στα βάθη των ωκεανών! – Έχει μήκος 120 μέτρα!

Μεγάλη ανακάλυψη: Βρέθηκε το μακρύτερο ζώο του πλανήτη στα βάθη των ωκεανών! – Έχει μήκος 120 μέτρα!

Η Κρυπτοζωολογία είναι η μελέτη και η αναζήτηση ζωικών οργανισμών που εκπίπτουν των επίσημων ζωολογικών καταλόγων και μόλις πρόσφατα είχε μια πολύ μεγάλη επιτυχία καθώς ανακαλύφθηκε το μακρύτερο ζώο στον πλανήτη μήκους 120 μέτρων στα βάθη των ωκεανών.

Ένα είναι σίγουρο: Είναι τόσο άγνωστοι οι ωκεανοί για εμάς που τα περισσότερα έμβια όντα τους είναι ακόμα… non classified.

Πολλοί λένε πως κακώς η Ανθρωπότητα επιχειρεί να βγει στο Διάστημα όταν ακόμα δεν γνωρίζει τους ωκεανούς.

Επιστήμονες ανακάλυψαν στο υποθαλάσσιο φαράγγι Νινγκαλού, στα ανοιχτά της ακτής της δυτικής Αυστραλίας, ένα διαφανές ασπόνδυλο πλάσμα σαν σκοινί, ένα σιφωνοφόρο, το οποίο εκτιμάται ότι έχει μήκος άνω των 120 μέτρων (δεν ήταν δυνατό να μετρηθεί ακριβώς) και μπορεί να θεωρηθεί ως το μακρύτερο ζώο που έχει ποτέ ανακαλυφθεί στον πλανήτη μας.

Η ανακάλυψη του νέου κατόχου του ρεκόρ, του γιγάντιου σιφωνοφόρου του γένους Apolemia, έγινε από το τηλεχειριζόμενο ρομποτικό υποβρύχιο σκάφος (ROV) του ερευνητικού σκάφους Falkor του ωκεανογραφικού Ινστιτούτου Schmidt Ocean Institute, το οποίο ελάμβανε δείγματα από περιοχές του βυθού που δεν είχαν εξερευνηθεί μέχρι σήμερα, σύμφωνα με το “Science”.

Επειδή όμως το σιφωνοφόρο αποτελείται, όπως τα κοράλλια, από τη συνένωση μικρότερων ζώων, ορισμένοι αμφιβάλλουν κατά πόσο πρέπει να «μετρήσει» ως ενιαίο ζώο.

Κάθε ζελατινώδες σιφωνοφόρο -η διάμετρος του οποίου είναι ανάλογη ενός σκουπόξυλου- αποτελείται από χιλιάδες μικρά «ζωοειδή», που ζουν πάντα συνδεδεμένα και συνεργαζόμενα σε μια μεγαλύτερη «αποικία», η οποία απαρτίζει ένα ζώο. Κάθε επιμέρους ζωοειδές του σιφωνοφόρου επιτελεί μια συγκεκριμένη λειτουργία στο ευρύτερο σώμα του ζώου.

Η Κρυπτοζωολογία περιλαμβάνει δύο κύρια πεδία μελέτης:

– Την αναζήτηση ζωντανών δειγμάτων που έχουν κατηγοριοποιηθεί μέσω απολιθωμάτων, αλλά θεωρείται πως έχουν εκλείψει.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

– Την αναζήτηση ζώων που δεν εμφανίζονται στους καταλόγους, εξαιτίας της έλλειψης αποδείξεων, αλλά των οποίων η ύπαρξη αναφέρεται σε μύθους, θρύλους και παραδοσιακές αφηγήσεις

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.