ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Έτσι εξηγείται το σπίτι του Βολταίρου...

Αρκτούρος: Επιστροφή στο «σπίτι» για δύο αρκούδες (φώτο)

Αρκτούρος: Επιστροφή στο «σπίτι» για δύο αρκούδες (φώτο)

Δύο αρκούδες οι οποίες φιλοξενούνταν στο καταφύγιο του Αρκτούρου, επέστρεψαν στο φυσικό τους περιβάλλον.

Τα δύο νεαρά αρκουδάκια είχαν φτάσει στην περιοχή από το Κόσοβο, όπου είχε δολοφονηθεί η μητέρα τους. Όταν εντοπίστηκαν, η ηλικία τους δεν ξεπερνούσε τους έξι μήνες, οπότε δόθηκαν στον Αρκτούρο για φιλοξενία, καθώς δε θα μπορούσαν να επιβιώσουν μόνα τους.

Στο καταφύγιο της οργάνωσης έμειναν για περίπου οχτώ μήνες, μέχρι να φτάσουν σε ηλικία που κρίθηκε ότι μπορούσαν να επιστρέψουν στο φυσικό τους περιβάλλον.

Άλλωστε, όπως ανέφερε και ο πρόεδρος του Αρκτούρου, Γιάννης Μπουτάρης, ο οποίος ήταν παρών στην επιχείρηση, τα αρκουδάκια δεν μπορούσαν να φιλοξενηθούν περισσότερο, καθώς ήταν άγρια.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

​«Προτού απελευθερωθούν, στα δύο ζώα τοποθετήθηκαν ειδικά κολάρα εντοπισμού, ενώ λήφθηκαν δείγματα από το DNA τους, έτσι ώστε να παρακολουθούνται οι κινήσεις τους», ανέφερε ο κ. Μπουτάρης.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.