ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Άρση ασυλίας Κ.Βελόπουλου, χειροπέδες για κακούργημα σε Κ.Φλώρο κατά τα λοιπά ο Β.Πούτιν είναι «αυταρχικός»!

Βραζιλία: Διάσωση σπάνιου είδους καρχαρία σε παραλία του Σάο Πάολο (βίντεο)

Είναι γνωστός ως μπλε ρυγχοκαρχαρίας ή καρχαρίας μάκο

Βραζιλία: Διάσωση σπάνιου είδους καρχαρία σε παραλία του Σάο Πάολο (βίντεο)

Λουόμενοι σε παραλία στο Ιτανχάεμ του Σάο Πάολο δεν πίστευαν στα μάτια τους όταν είδαν έναν καρχαρία να βγαίνει στη στεριά.

Πρόκειται για έναν μπλε ρυγχοκαρχαρία ή καρχαρία μάκο, που είναι «από τους πιο γρήγορους καρχαρίες στον κόσμο». Σύμφωνα με την Εγκυκλοπαίδεια Britannica, οι καρχαρίες μάκο φτάνουν σε μήκος τα 4 μέτρα και μπορούν να αναπτύξουν ταχύτητες έως και 75 χλμ την ώρα.

Το τεράστιο θαλάσσιο αρπακτικό αποκλείστηκε στην άμμο και δεν μπορούσε να επιστρέψει στα νερά. Τότε «έπιασαν δουλειά» οι λουόμενοι που έπιασαν τον καρχαρία από την ουρά και τον έσυραν μέχρι την θάλασσα. «Ο καρχαρίας σύρθηκε στο νερό και κατέληξε να κολυμπήσει» ανέφερε ο άνδρας που τράβηξε το viral βίντεο.

Μέλη του Ινστιτούτου Biopesca έφτασαν λίγη ώρα αργότερα στο σημείο για να διερευνήσουν το περιστατικό, αλλά το τεράστιο αρπακτικό είχε κολυμπήσει μακριά από την ακτή. Η διάσωση του καρχαρία μακό είναι ιδιαίτερα σημαντική λόγω της σπανιότητας του είδους. «Είναι ένα είδος που ζει σε όλο τον κόσμο, αλλά απειλείται» ανέφερε ένας κάτοικος της περιοχής.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.