ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Στην Ελλάδα ότι πιο μεγάλο είναι το έγκλημα, τόσο πιο μικρή είναι η τιμωρία - Τι, όχι;

Το κλίμα του πλανήτη: Αγώνας της Henkel Ελλάδας για το καλύτερο περιβάλλον

Για έναν κόσμο πιο καθαρό

Το κλίμα του πλανήτη: Αγώνας της Henkel Ελλάδας για το καλύτερο περιβάλλον

Η αλήθεια είναι πως το κλίμα του πλανήτη αλλάζει και η αλλαγή είναι ανθρωπογενής. Τι σημαίνει αυτό; Οι άνθρωποι, η φύση και η οικονομία επηρεάζονται από την αλλαγή του κλίματος εξίσου. 

Η παραδοχή αυτή έχει ένα σημαντικό επακόλουθο, πως ο πλανήτης μας αντιμετωπίζει πρωτοφανείς προκλήσεις, όσον αφορά στο περιβάλλον και το κλίμα του, οι οποίες συνολικά απειλούν την ευημερία μας. Ωστόσο, δεν είναι πολύ αργά για την ανάληψη αποφασιστικής δράσης.

Η απαιτούμενη προσπάθεια μπορεί να φαίνεται εξαιρετικά δύσκολη, αλλά υπάρχει ακόμη δυνατότητα να αναστραφούν ορισμένες από τις αρνητικές τάσεις, να πραγματοποιηθούν προσαρμογές για την ελαχιστοποίηση των βλαβών, να αποκατασταθούν κρίσιμα οικοσυστήματα και να ενισχυθεί η προστασία αυτών που έχουμε ακόμη. Πώς θα συμβεί αυτό;

Μέσα από τις δράσεις της Henkel για το περιβάλλον, με στόχο την επίτευξη μακροπρόθεσμης βιωσιμότητας με βάση την αειφόρο ανάπτυξη.

Άλλωστε, το περιβάλλον διαδραματίζει σημαντικό ρόλο σε διάφορες εκφάνσεις της ζωής μας, επομένως είναι ανάγκη όλοι να αφουγκραστούμε το συγκεκριμένο ζήτημα και με οποιοδήποτε τρόπο επιλέξουμε ως κατάλληλο, να αναλάβουμε δράση, καθαρίζοντας εις βάθος τα υδάτινα οικοσυστήματα, προσφέροντας προς μία πιο «πράσινη» κατεύθυνση και μειώνοντας το περιβαλλοντικό μας αποτύπωμα.

Για έναν κόσμο πιο καθαρό

Το θαλάσσιο νερό καλύπτει το 70% του πλανήτη και η διαρκώς αυξανόμενη μόλυνσή του έχει δραματικές επιπτώσεις σε ολόκληρη τη Γη.

Είναι χαρακτηριστικό πως στους ωκεανούς σήμερα συσσωρεύονται απορρίμματα δεκαετιών -ακόμα και εκατοντάδων ετών- που επιβαρύνουν διαρκώς την κατάσταση, ενώ είναι πλέον γνωστό πως η μόλυνση του νερού περνά και στον άνθρωπο, μέσω της τροφικής αλυσίδας.

Η «μάχη» του ανθρώπου να προστατεύσει το θαλάσσιο περιβάλλον, επομένως είναι επιβεβλημένη, όπως δείχνει και το Dixan και η Henkel, μέσα από το περιβαλλοντικό πρόγραμμα αειφορίας «Καθάρισε Σε Βάθος – Καθάρισε στην Πηγή v2.0».

Συγκεκριμένα, από το 2020, όπου o τομέας απορρυπαντικών & προϊόντων οικιακής φροντίδας της Henkel Ελλάδας εγκαινίασε το ολοκληρωμένο Πρόγραμμα Αειφορίας «ΓΙΑ ΚΑΛΟ», για μια ολιστική προσέγγιση γύρω από το περιβάλλον και την κοινωνία, με το περιβαλλοντικό πρόγραμμα του Dixan «Καθάρισε σε Βάθος» υπό την αιγίδα του Υπουργείου περιβάλλοντος & ενέργειας, με παράκτιους και υποβρύχιους καθαρισμούς, φτάσαμε στο σήμερα, όπου είναι πλέον ξεκάθαρο πως ακόμα και μια βουτιά αρκεί, για να ταρακουνήσει τον κόσμο, να φωνάξει τη λύση και να διδάξει την ουσία!

Πέρα λοιπόν και μετά την ανάσυρση, τα πλαστικά απορρίμματα προορίζονται για περαιτέρω χρήση, με βάση τις αρχές της κυκλικής οικονομίας: Οδηγούνται σε επεξεργασία και μετά από το στάδιο αυτό, «επιστρέφουν» προς χρήση στους πολίτες και τις τοπικές κοινωνίες, με τη βοήθεια των οποίων -τοπική αυτοδιοίκηση, δημόσιοι και ιδιωτικοί φορείς, σχολεία και εθελοντικές ομάδες- πραγματοποιούνται οι νέες δράσεις του προγράμματος.

Άλλωστε, όπως συμβαίνει στη ζωή έτσι και στο περιβάλλον, το πιο ουσιαστικό ταξίδι μας θα ξεκινήσει από μια βουτιά και θα φτάσει στα βαθιά!

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.