ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Έτσι εξηγείται το σπίτι του Βολταίρου...

Δημοψήφισμα στην Ακρινή Κοζάνης για την μετεγκατάσταση του χωριού

Το λιγνιτωρυχείο βρίσκεται σε απόσταση αναπνοής από τα πρώτα σπίτια της Ακρινής

Δημοψήφισμα στην Ακρινή Κοζάνης για την μετεγκατάσταση του χωριού

Σε δυο εκλογικά τμήματα στο Πολύκεντρο της Τοπικής Κοινότητας Ακρινής του Δήμου Κοζάνης και σε δυο κάλπες που έχουν στηθεί στον ίδιο χώρο καλούνται οι 1.394 κάτοικοι να αποφασίσουν σήμερα Κυριακή για το μέλλον του χωριού τους.

Στο δημοψήφισμα οι κάτοικοι θα κληθούν με την ψήφο τους να αποφασίσουν, εάν θα εξακολουθήσουν να διεκδικούν τη μετεγκατάσταση του χωριού ή θα δεχτούν το εναλλακτικό σχέδιο που πρότεινε η Πολιτεία, ενώ θα υπάρχει και η επιλογή του λευκού.

Δικαίωμα ψήφου έχουν μόνο οι εγγεγραμμένοι και οι κάτοικοι της τοπικής κοινότητας, που έχουν στην κατοχή τους πιστοποιητικό μόνιμης κατοικίας.

Ο πρόεδρος της Τοπικής Κοινότητας Ακρινής Θεοχάρης Καζαντζίδης απηύθυνε ανοιχτό κάλεσμα στους κατοίκους να συμμετάσχουν στο δημοψήφισμα ενώ και ο δήμος Κοζάνης κάλεσε με ανακοίνωσή του όσους έχουν δικαίωμα να ψηφίσουν.

Το λιγνιτωρυχείο βρίσκεται σε απόσταση αναπνοής από τα πρώτα σπίτια της Ακρινής, ενώ οι πηγές που υδροδοτούν τον οικισμό, όπως και άλλους τρεις γειτονικούς (Άγιο ∆ηµήτριο, Ρυάκιο, Κοιλάδα), έχουν µολυνθεί µε εξασθενές χρώµιο.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.