ΚΛΕΙΣΙΜΟ
«Η Ευρώπη θέλει Κυριάκο και Ούρσουλα» ανέκραξε ο Σχοινάς! - Και «Pfizer»;

Black Friday: Πως ο υπερκαταναλωτισμός «σκοτώνει» τον πλανήτη μας;

Πόσο κακό κάνεις στο περιβάλλον κάθε φορά που ψωνίζεις;

Black Friday: Πως ο υπερκαταναλωτισμός «σκοτώνει» τον πλανήτη μας;

Η Black Friday αναμφίβολα ενθαρρύνει έναν μη βιώσιμο τρόπο ζωής. Ένα κόσμο όπου αγοράζουμε, αγοράζουμε, αγοράζουμε, χωρίς καμία λογική.

Ειδικά σε χώρες όπως οι ΗΠΑ οι ημέρες όπως η Black Friday κάνουν τους ανθρώπους να τρελαίνονται, και να ξεχνούν είτε πως δεν χρειάζονται τόσα πράγματα και ταυτόχρονα προβληματίζει τους οικολόγους για τους πόρους που χρησιμοποιούνται για τη δημιουργία προϊόντων, την ενέργεια που χρησιμοποιείται για την παραγωγή τους και τα απόβλητα που δημιουργούν. Σύμφωνα με την Greenpeace, οι άνθρωποι στη Βρετανία πέρυσι, ξόδεψαν 1,49 δισεκατομμύρια λίρες σε αγορές στην Black Friday.

Μεταξύ 60 και 80 τοις εκατό των επιπτώσεων στον πλανήτη προέρχονται από την οικιακή κατανάλωση. Δεν είναι περίεργο που η Extinction Rebellion και η Greenpeace έχουν ξεκινήσει εκστρατείες κατά της Black Friday.

Η Extinction Rebellion δεσμεύτηκε να κάνει “Block Friday” προκειμένου να διαταράξει τις διαδικτυακές πωλήσεις της Παρασκευής, ενώ η Greenpeace κυκλοφόρησε το hashtag #BuyNothingDay.

Και το γαλλικό κοινοβούλιο πρόκειται να συζητήσει εάν θα απαγορεύσει την Black Friday με την αιτιολογία ότι προωθεί την υπερκατανάλωση.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Η τροποποίηση ζητήθηκε από την Delphine Batho, η οποία είναι πρώην υπουργός Περιβάλλοντος της Γαλλίας και μέλος του κόμματος των Πρασίνων. Θέλει η διαφήμιση της Μαύρης Παρασκευής να θεωρείται ως «επιθετική» εμπορική πρακτική, η οποία τιμωρείται επί του παρόντος με μέγιστη ποινή φυλάκισης δύο ετών και πρόστιμο 300.000 ευρώ!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.