Πύρινη καταστροφή στην Εύβοια: Τους ξέφυγε η φωτιά – Στα 11,5 χλμ. εκτείνεται το μέτωπο στο όρος Δίρφυς

Πύρινη καταστροφή στην Εύβοια: Τους ξέφυγε η φωτιά – Στα 11,5 χλμ. εκτείνεται το μέτωπο στο όρος Δίρφυς

Δεν κατάφεραν οι δυνάμεις πυρόσβεσης να ανασχέσουν την μεγάλη φωτιά στην Εύβοια και πιο συγκεκριμένα στο όρος Δίρφυς, με αποτέλεσμα αυτή να εκτείνεται αυτή την στιγμή στα 11,5 χλμ. και να καίει ανεξέλεγκτα το πανέμορφο βουνό, ενώ οι εικόνες που έρχονται θυμίζουν την αποφράδα ημέρα του Ιουλίου του 2018 στο Μάτι χωρίς όμως ευτυχώς μέχρι στιγμής να έχουν υπάρξει θύματα παρά μόνο ο τραυματισμός ενός πυροσβέστη.

Οι φλόγες βρίσκονται πλέον στις αυλές των σπιτιών: Από τις 17:00 το απόγευμα η Πυροσβεστική έλαβε την απόφαση να σταματήσουν οι πτήσεις των εννέα Canadair (τέσσερα CL-415 και πέντε CL-215) πάνω από τα χωριά Μακρυμάλλη, Κοντοδεσπότι, Σταυρό και Πλατάνια στον δήμο Διρφύων-Μεσσαπίων.

Αιτία οι πολύ ισχυρές αναταράξεις λόγω των θερμών ρευμάτων καθιστούσαν σχεδόν απαγορευτικές τς πτήσεις πάνω από τα μέτωπα της φωτιάς για τα πληρώματα των πυροσβεστικών αεροσκαφών.

«Δίνουμε μια πολύ σκληρή μάχη με το χρόνο» τόνισε πριν από λίγο ο υπουργός Εσωτερικών Τάκης Θεοδωρικάκος που έχει μεταβεί στα Ψαχνά.

Σε δηλώσεις του στον ΣΚΑΙ, ο υπουργός Εσωτερικών είπε ότι η βασική προσπάθεια των 300 πυροσβεστών που δρούν για την κατάσβεση της μεγάλης φωτιάς στην Εύβοια είναι να σώσουμε ανθρώπινες ζωές. «Να μην έχουμε καμία απώλεια και να σωθούν τα σπίτια» είπε και πρόσθεσε ότι η περίμετρος του μετώπου είναι 11.5 χλμ.

Μέτωπο που κατευθύνεται προς τα Ψαχνά έχει σχηματίσει η μεγάλη φωτιά στην Εύβοια.

Ήδη οι αρμόδιες αρχές έχουν δώσει εντολή για τη δημιουργία μιας μεγάλης αντιπυρικής ζώνης, ενώ σύμφωνα με πληροφορίες η αστυνομία ζητά από κατοίκους, τα σπίτια των οποίων βρίσκονται έξω από την πόλη, να τα εκκενώσουν.

Μεταξύ άλλων αποφασίστηκε η άμεση ενίσχυση με υδροφόρες και χωματουργικά μηχανήματα και ήδη από την Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας μετακινούνται άλλα 10 χωματουργικά μηχανήματα όπως επίσης και από το εργοτάξιο της ΛΑΡΚΟ, έτσι σύνολο θα βρίσκονται στην περιοχή 18 βαριά μηχανήματα.

Η μεγάλη φωτιά που μαίνεται από το πρωί της Τρίτης έφτασε στα πρώτα σπίτια στο χωριό Κοντοδεσπότι και Μακρυμάλλη, για τα οποία είχε δοθεί εντολή εκκένωσης. Εντολή να το εκκενώσουν έχουν λάβει και οι κάτοικοι στην περιοχή Σταυρός.

Οι εικόνες συγκλονίζουν με τους κατοίκους να προσπαθούν με κάθε μέσω να σώσουν την περιουσία τους, είτε καθαρίζοντας την τελευταία στιγμή τις αυλές τους, είτε ρίχνοντας νερό.

Οι προσπάθειες την ίδια ώρα των πυροσβεστών είναι υπεράνθρωπες προκειμένου να περιορίσουν τη φωτιά.

Για την κατάσβεση της πυρκαγιάς επιχειρούν πλέον 227 πυροσβέστες με 75 οχήματα, 7 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων

Στην επιχείρηση συνδράμουν και δύο ομάδες πεζοπόρων τμημάτων του Στρατού, οχτώ μηχανήματα έργου και δέκα υδροφόρες από την περιφέρεια και δήμους.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!
ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.