Σε 4 μέτωπα η μάχη με τις φλόγες στην Εύβοια – Με το «πρώτο φως» ξεκίνησαν τις ρίψεις τα πυροσβεστικά αεροσκάφη (φωτο)

Σε 4 μέτωπα η μάχη με τις φλόγες στην Εύβοια – Με το «πρώτο φως» ξεκίνησαν τις ρίψεις τα πυροσβεστικά αεροσκάφη (φωτο)

Tέσσερα είναι τα μέτωπα της φωτιάς στην Εύβοια και πυροσβέστες και εναέρια μέσα ξεκίνησαν με το «πρώτο φως» την μάχη εναντίον της.

Στόχος, να εκμεταλλευτούν πλήρως το «κενό» που αφήνουν οι άνεμοι, οι οποίοι κόπασαν κατά την διάρκεια της νύχτας, αναμένεται όμως να ενισχυθούν εκ νέου νωρίς το πρωί.

Ήδη από τις 6 το πρωί έχουν απογειωθεί και σταδιακά πραγματοποιούν ρίψεις νερού 6 αεροσκάφη και 5 ελικόπτερα ενώ τις κινήσεις τους συντονίζει άλλο ένα ελικόπτερο της Πυροσβεστικής.


Όλη τη νύχτα στην Κεντρική Εύβοια, γύρω από τα χωριά Πλατάνια, Μακρυμάλλη, Σταυρό και Κοντοδεσπότι, οι επίγειες πυροσβεστικές δυνάμεις έθεσαν σε εφαρμογή το νυχτερινό σχέδιο «δυναμικής παρέμβασης», ώστε να προετοιμάσουν όσο το δυνατόν καλύτερα το έδαφος για τα εναέρια μέσα.

Στόχος των πυροσβεστικών αεροσκάφών και ελικόπτερών, ανάμεσα στα οποία θα βρίσκονται σε λίγη ώρα και τα δύο ιταλικά αεροσκάφη που βρίσκονται ήδη από την νύχτα στην Ελλάδα, είναι να περιορίσουν την καταστροφική πυρκαγιά με το τεράστιο μέτωπο των 11 χιλιομέτρων στην Κεντρική Εύβοια.


Την νύχτα, αναζωπυρώσεις σημειώθηκαν έξω από τα χωριά Μακρυμάλλη και Πλατάνια, όμως οι πυροσβέστες κατόρθωσαν να περιορίσουν και αυτές τις εστίες. Στην Πλατάνια εξάλλου στήθηκε την νύχτα ένα πρόχειρο επιχειρησιακό κέντρο, από όπου και έγινε ο συντονισμός των δυνάμεων κατά την διάρκεια της νύχτας.

Μια έκρηξη σε μετασχηματιστή της ΔΕΗ βύθισε στο σκοτάδι την περιοχή των Ψαχνών και του Μακρυμαλλίου. Η βλάβη αποκαταστάθηκε πριν τις 6 τα ξημερώματα.

Η ισχύς των ανέμων, που την Τρίτη ξεπέρασε τα 8 μποφόρ, την νύχτα έπεσε στα 4 μποφόρ και ακόμα λιγότερα. Η πρόβλεψη των μετεωρολόγων όμως κάνει λόγο για νέα ενίσχυσή τους περίπου από τις 9 το πρωί, με την ένταση να φτάνει ακόμα και τα 7-8 μποφόρ, ενώ θα διαρκέσουν μέχρι το μεσημέρι και μετά θα κοπάσουν οριστικά.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Στην Εύβοια επιχειρούν από χθες 227 πυροσβέστες, 75 οχήματα, 7 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων της πυροσβεστικής και στρατού, δυνάμεις εθελοντών και το κινητό Επιχειρησιακό κέντρο της Πυροσβεστικής «ΟΛΥΜΠΟΣ».

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.