ΚΛΕΙΣΙΜΟ
«Χουντικό» το σύνθημα «Πατρίς, Θρησκεία, Οικογένεια» λέει ο Κασσελάκης. Και το(ν) χειροκροτούσαν...

Εγκλωβίστηκε άνδρας στο Μεσοχώρι από τον ισχυρό σεισμό 6 Ρίχτερ στην Ελασσόνα – Πτώση τοίχου σε σχολείο

Εγκλωβίστηκε άνδρας στο Μεσοχώρι από τον ισχυρό σεισμό 6 Ρίχτερ στην Ελασσόνα – Πτώση τοίχου σε σχολείο

Ισχυρός σεισμός 6 Ρίχτερ σημειώθηκε λίγο μετά τις 12:00 το μεσημέρι της Τετάρτης. Ο σεισμός είχε επίκεντρο την Ελασσόνα και έγινε αισθητός μέχρι και στην Αθήνα.

Σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες υπάρχει εγκλωβισμένος άνδρας στο Μεσοχώρι. Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες την Πυροσβεστική Υπηρεσία κάλεσε η σύζυγος του άνδρα, η οποία κατάφερε να απομακρυνθεί από το κτίριο.

Επί τόπου σπεύδει κλιμάκιο της Πυροσβεστικής.

Όπως φαίνεται το σπίτι του ζευγαριού κατέρρευσε από τη σεισμική δόνηση.

Στις 13:20 έφτασαν στο σημείο και ανέφεραν ότι ο άνδρας είναι εγκλωβισμένος, αλλά έχει τις αισθήσεις του. Ενώ οι πληροφορίες αναφέρουν πως ο άνδρας τελικά απεγκλωβίστηκε.

Ταυτόχρονα υπάρχουν πληροφορίες και για υλικές ζημιές στη Λάρισα.

Πληροφορίες αναφέρουν πως κατέρρευσε τοιχοποιία σε ένα σχολείο στην περιοχή Δαμάση.

Ο σεισμός έγινε αισθητός σε Θεσσαλονίκη, Μεσολόγγι και Τρίπολη, πέρα από την Αθήνα και τις περιοχές κοντά στο επίκεντρο.

Στη Λάρισα και τα Τρίκαλα μάλιστα οι κάτοικοι τρομοκρατημένοι αναγκάστηκαν να βγουν στους δρόμους.

Σύμφωνα με τα αναθεωρημένα στοιχεία από το Γεωδυναμικό Ινστιτούτο, ο σεισμός είχε μέγεθος 6 Ρίχτερ, πραγματοποιήθηκε 16 χλμ νότια της Ελασσόνας και είχε εστιακό βάθος 7,8 χιλιόμετρα.

Από την πλευρά του το Ευρωμεσογειακό Ινστιτούτο έδωσε αρχικά τον σεισμό στα 6 Ρίχτερ, ενώ σύμφωνα με την πρόσφατη αναθεώρηση του ήταν στα 6,9 Ρίχτερ.

Το εστιακό βάθος ήταν στα 10 χλμ, ενώ ακολούθησε μετασεισμός 4,6 Ρίχτερ, με εστιακό βάθος δυο χιλιομέτρων, στα 24 χιλιόμετρα δυτικά – νοτιοδυτικά της Λάρισας.

Δείτε βίντεο από τις πρώτες στιγμές στη Λάρισα μετά τον σεισμό:

LIVE εικόνα από την πλατεία της Λάρισας:

Ζωντανές Web Κάμερες Κεντρική Πλατεία Λάρισα

Η στιγμή του σεισμού στα Τρίκαλα:

«Προσπαθούμε να ελέγξουμε την όλη κατάσταση. Ο κόσμος όλος έχει τρομάξει και πανικοβληθεί με αποτέλεσμα να παραμένει εκτός σπιτιών, οι μαθητές στα προαύλια. Επικράτησε μια αναστάτωση ωστόσο θεωρώ πως μέχρι ώρας δεν υπάρχει μεγαλύτερη ανησυχία. Ο σεισμός όχι μόνο ήταν αισθητός αλλά είχε και διάρκεια τουλάχιστον 15 δευτερόλεπτα. Όλα τα κλιμάκια του δήμου είναι έτοιμα να κάνουν όλους τους ελέγχους στα κτίρια, προκειμένου να δούμε αν υπάρχει κάποιος κίνδυνος. Μέχρις ώρας δεν έχουμε αναφορές για ζημιές και πτώσεις» είπε για την κατάσταση στην περιοχή της Ελασσόνας, ο δήμαρχος Νίκος Γάτσας.

Από την πλευρά του, ο αντιδήμαρχος Τυρνάβου, Χριστόφορος Κατσαρός είπε: «Ο σεισμός ήταν μεγάλος και δυνατός, κάνουμε αυτοψίες να δούμε τι ζημιές υπάρχουν ακόμα δεν έχουμε πλήρη εικόνα της κατάστασης… Ο κόσμος βγήκε από τα σπίτια του και μαζεύτηκε στις πλατείες ενώ αμέσως εκκενώθηκαν τα σχολεία και μεταφέρθηκαν τα παιδιά σε ασφαλές μέρος… Από πρώτη ματιά έχουν πέσει μάντρες σπιτιών».

Αισθητός σε Τουρκία και Βαλκάνια

Aισθητός στα Βαλκάνια και την Τουρκία έγινε ο ισχυρός σεισμός που έπληξε την κεντρική Ελλάδα.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Η δόνηση έγινε αισθητή στα Σκόπια, το Κόσοβο και το Μαυροβούνιο, ενώ πολλά τουρκικά Μέσα διέκοψαν τη ροή του προγράμματός τους για να μεταδώσουν την είδηση. Μέχρι στιγμής δεν υπάρχουν πληροφορίες για ζημιές.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.