ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Άρση ασυλίας Κ.Βελόπουλου, χειροπέδες για κακούργημα σε Κ.Φλώρο κατά τα λοιπά ο Β.Πούτιν είναι «αυταρχικός»!

Αυτά τα φυτά «κόβουν» την ανάσα με την ομορφιά τους – Είναι όμως τα πιο θανατηφόρα στον κόσμο

Αν βρεθείτε κοντά τους καλύτερα να προσέξετε

Αυτά τα φυτά «κόβουν» την ανάσα με την ομορφιά τους – Είναι όμως τα πιο θανατηφόρα στον κόσμο

Τα σαρκοφάγα φυτά δεν είναι κάτι άγνωστο, σίγουρα όμως προκαλούν ενδιαφέρον με τις… γαστρονομικές απαιτήσεις τους. Τα περισσότερα διαθέτουν εντυπωσιακά χρώματα και αρώματα έτσι ώστε να προκαλούν τα θηράματά τους πιο εύκολα, ενώ δεν είναι παράξενο το γεγονός ότι ορισμένα μπορούν να «φάνε» ακόμα και έναν ολόκληρο αρουραίο. Τα περισσότερα ευδοκιμούν στα τροπικά δάση και παρά την ομορφιά τους κρύβουν έναν… θανατηφόρο χαρακτήρα για όποιον άτυχο βρεθεί στο διάβα τους.

1 – Venus flytrap

perierga.gr - 10 καταπληκτικά (και θανατηφόρα) σαρκοφάγα φυτά!

Είναι ένα από τα πιο γνωστά σαρκοφάγα φυτά στον κόσμο που τρέφεται με αραχνοειδή. Τα φύλλα του περιβάλλονται από «λεπίδες», ενώ εκκρίνουν βλέννα για να απορροφήσουν ευκολότερα το θήραμά τους.

2 – Drosera perierga.gr - 10 καταπληκτικά (και θανατηφόρα) σαρκοφάγα φυτά!

Από τις μεγαλύτερες οικογένειες σαρκοφάγων φυτών, που αντιπροσωπεύει σχεδόν 194 είδη. Πήρε το όνομά της από τις δροσοσταλίδες που καλύπτουν τα «πλοκάμια» της, πάνω στις οποίες κολλάνε τα έντομα.

3 – Cephalotus perierga.gr - 10 καταπληκτικά (και θανατηφόρα) σαρκοφάγα φυτά!

Αναπτύσσεται στα εδάφη της Αυστραλίας και είναι ένα από τα πλέον εντυπωσιακά σε εμφάνιση φυτά, οι κώνοι του οποίου εκκρίνουν ένζυμα για να αφομοιώσουν τα έντομα.

4 – Butterworts perierga.gr - 10 καταπληκτικά (και θανατηφόρα) σαρκοφάγα φυτά!

Ένα από τα πιο θανατηφόρα σαρκοφάγα φυτά στον κόσμο παρά την… αθωότητά του! Ευδκιμεί στη Βόρεια και Νότια Αμερική, την Ευρώπη και την Ασία και παγιδεύει έντομα τα οποία έλκονται από τα όμορφα λουλούδια του.

5 – Cobra Lily perierga.gr - 10 καταπληκτικά (και θανατηφόρα) σαρκοφάγα φυτά!

Σαρκοφάγο κρίνο με σωληνοειδές σώμα από το οποίο δεν γλιτώνει κανένα έντομο, που πνίγεται στο εσωτερικό του μέσα στην πληθώρα υγών που εκκρίνει.

6 – Mouse-eating pitcher plant perierga.gr - 10 καταπληκτικά (και θανατηφόρα) σαρκοφάγα φυτά!

Ευδοκιμεί κυρίως σε ασιατικές χώρες όπως η Ινδία, οι Φιλιππίνες, η Μαλαισία, το Βόρνεο και η Σουμάτρα. Αποθηκεύει νερό στο εσωτερικό του όπου πνίγει ποντίκια, αράχνες ακόμα και αρουραίους. Το ύψος του μπορεί να φτάσει τα 10-15 μέτρα!

7 – Bladderworts perierga.gr - 10 καταπληκτικά (και θανατηφόρα) σαρκοφάγα φυτά!

Προσελκύει μικρά έντομα που κολυμπούν γύρω από τις ρίζες του και ευδοκιμεί κοντά σε γλυκά νερά, σχεδόν σε όλες τις χώρες του κόσμου.

8 – Waterwheel plant perierga.gr - 10 καταπληκτικά (και θανατηφόρα) σαρκοφάγα φυτά!

Οφείλει την ονομασία του στο σχήμα του τροχού και παγιδεύει τα έντομα μέσα στα υγρά φύλλα του, τα οποία κλείνουν δυνατά και ανοίγουν ξανά μετά από 10-20 ώρες.

9 – Rainbow plant perierga.gr - 10 καταπληκτικά (και θανατηφόρα) σαρκοφάγα φυτά!

Το φωτεινό χρώμα του άνθους προσελκύει τα έντομα και τη στιγμή που προσγειώνονται στα πέταλά του αυτά κλείνουν και εκκρίνουν κολλώδη ουσία.

10 – North American pitcher plant perierga.gr - 10 καταπληκτικά (και θανατηφόρα) σαρκοφάγα φυτά!

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Τα έντομα προσελκύονται από τα φωτεινά χρώματά του και εισχωρούν στις χοάνες, που αποτελούν τον «τάφο» τους. Στη βάση υπάρχουν ένζυμα όταν το έντομο διαλύεται και αφομοιώνεται στο φυτό.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.