ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Άρση ασυλίας Κ.Βελόπουλου, χειροπέδες για κακούργημα σε Κ.Φλώρο κατά τα λοιπά ο Β.Πούτιν είναι «αυταρχικός»!

«Χορεύει» την Ελλάδα ο Εγκέλαδος: Τουλάχιστον 25 μετασεισμοί μετά τα 5,1 Ρίχτερ στο Ηράκλειο (upd)

Το εστιακό βάθος είναι 8,9 χιλιόμετρα

«Χορεύει» την Ελλάδα ο Εγκέλαδος: Τουλάχιστον 25 μετασεισμοί μετά τα 5,1 Ρίχτερ στο Ηράκλειο (upd)

Σεισμική δόνηση μεγέθους 5,2 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ σημειώθηκε νότια του νομού Ηρακλείου.

Ειδικότερα και σύμφωνα με την αυτόματη λύση του Γεωδυναμικού Ινστιτούτου, το επίκεντρο του σεισμού εντοπίζεται 5 χιλιόμετρα δυτικά της Μιαϊμούς Ηρακλείου.

Το εστιακό βάθος του σεισμού είναι 5 χιλιόμετρα.

Κάτοικοι περιοχών όπως οι Μοίρες, το Τυμπάκι, αλλά και χωριά στα σύνορα με το νότιο Ρεθυμνο, βγήκαν από τα σπίτια τους, χωρίς ωστόσο μέχρι αυτή την ώρα να έχει αναφερθεί οποιαδήποτε ζημιά ή οποιοδήποτε πρόβλημα.

Η δόνηση έγινε ιδιαίτερα αισθητή και στην πόλη του Ηρακλείου.

Μετά τον Κορινθιακό Κόλπο, μέσα σε λιγότερο από 16 ώρες άλλη μία περιοχή της Ελλάδας κτυπά ο Εγκέλαδος…

Κατέρρευσε τμήμα ταράτσας και παρέσυρε μπαλκόνι

Αναστάτωση προκλήθηκε λίγη ώρα μετά τα μεσάνυχτα της Πέμπτης, στην περιοχή των Καμινίων, στο Ηράκλειο, όταν – όπως αναφέρουν μαρτυρίες περίοικων στο Cretalive – κατέρρευσε τσιμεντένιο τμήμα ταράτσας από οικία, παρασύροντας και μπαλκόνι.

Σύμφωνα με όσα έγιναν γνωστά, στο ισόγειο του συγκεκριμένου κτίσματος διαμένει οικογένεια που εκείνη την ώρα βρισκόταν μέσα στο σπίτι! Από καθαρή τύχη, όπως αναφέρεται, δεν υπήρξαν τραυματισμοί!

Το περιστατικό καταγράφηκε λίγη ώρα μετά τον σεισμό των 5,1 Ρίχτερ που έγινε αισθητός και στην πόλη του Ηρακλείου.

«Είναι νωρίς ακόμη να πουμε αν είναι ο κύριος σεισμός» τόνισε o πρόεδρος του ΟΑΣΠ, Ευθύμιος Λέκκας για τα 5,1 Ρίχτερ που σημειώθηκαν το βράδυ της Πέμπτης 7 χλμ. νότια-νοτιοδυτικά από τις Μοίρες του Ηρακλείου.

Όπως υπογράμμισε, πρόκειται για γνωστό ρήγμα και σίγουρα θα υπάρξουν μετασεισμοί. «Θεωρείται μεσαίου μεγέθους σεισμός για την περιοχή» πρόσθεσε.

Από την πλευρά του, ο σεισμολόγος Γεράσιμος Παπαδόπουλος, με ανάρτησή του στο Facebook τόνισε ότι: «επιβάλλεται πολύ προσεκτική παρακολούθηση και αξιολόγηση από τους επιστήμονες και μέτρα προστασίας από τις τοπικές αρχές, όπως προβλέπει το επιχειρησιακό σχέδιο ΕΓΚΕΛΑΔΟΣ».

Σύμφωνα με το Ευρωμεσογειακό Ινστιτούτο ο σεισμός ήταν μεγέθους 5,3 β. της κλίμακας Ρίχτερ:

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.