ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Χριστοπωλητή, όταν σε πλήρωνε το pronews.gr, ήταν καλά;

Συγκλονίζει Έλληνας κάτοικος Χαβάης: «Δεν ξέρουμε πόσοι είναι οι αγνοούμενοι – Τα θύματα δεν αναγνωρίζονται»

«Η Λαχάινα ήταν μια πανέμορφη πόλη, ιστορική και πρωτεύουσα του Βασιλείου της Χαβάης μεταξύ του 1820 και του 1845»

Συγκλονίζει Έλληνας κάτοικος Χαβάης: «Δεν ξέρουμε πόσοι είναι οι αγνοούμενοι – Τα θύματα δεν αναγνωρίζονται»

Ο Νίκος Συνοδινός, Έλληνας που ζει μόνιμα στη Χαβάη, περιέγραψε μιλώντας σε τηλεοπτική εκπομπή τις τραγικές στιγμές και τις ώρες αγωνίας που βιώνουν στο νησί Μάουι έπειτα από τις φωτιές.

Μάλιστα, τόνισε πως οι πληροφορίες για τους αγνοούμενους και τα θύματα που δεν μπορούν να αναγνωριστούν δυστυχώς ισχύουν.

«Εγώ ζω στη Χονολουλού, που είναι περίπου 150 χλμ. από το νησί του Μάουι, στο οποίο έχω ζήσει στο παρελθόν για ένα χρόνο» ανέφερε αρχικά.

«Ήταν ένα πανέμορφο μέρος. Η Λαχάινα ήταν μια πανέμορφη πόλη, ιστορική. Ήταν και πρωτεύουσα του Βασιλείου της Χαβάης μεταξύ του 1820 και του 1845», δήλωσε μιλώντας με τα πιο όμορφα λόγια για την πρωτεύουσα της Χαβάης στην οποία δεν έχει μείνει τίποτα παρά αποκαΐδια.

«Ο επίσημος αριθμός των νεκρών παραμένει στους 99» είπε λέγοντας ότι είναι δύσκολο να ξέρεις ποιος είναι ο πραγματικός αριθμός των αγνοούμενων.

«Δεν μπορείς να ξέρεις πόσοι είναι οι αγνοούμενοι καθώς έχουν πέσει οι τηλεπικοινωνίες» σημείωσε ο μόνιμος κάτοικος Χαβάης λέγοντας ότι ευτυχώς ανάμεσα στα 1.000 και πλέον άτομα που αναζητούν οι Αρχές δεν βρίσκεται κάποιος γνωστός του.

«Έχουν έρθει και θα έρθουν ακόμα άλλα σκυλιά (διάσωσης) για να βοηθήσουν στις έρευνες. Είναι πάρα πολύ μικρός αριθμός από αυτούς που βρήκαν, που μπόρεσαν να τους ταυτοποιήσουν και έχουν ζητήσει και δείγματα DNA από συγγενικά πρόσωπα» δήλωσε χαρακτηριστικά.

Και όπως τόνισε η καταστροφή είναι πολύ μεγάλη λέγοντας ότι σε έκταση η περιοχή που κάηκε, μόνο στη Λαχάινα ήταν 2170 εκτάρια (21,7 km).

«Η πόλη είχε περίπου 12.000 κατοίκους» ανέφερε ο Ν.Συνοδινός λέγοντας ότι πλέον οι κάτοικοι του νησιού Μάουι αναζητούν στέγη για να μείνουν καθώς οι κατοικίες τους έχουν καταστραφεί,

Ο Μ.Συνοδινός μετέφερε και την είδηση ότι κανένας Έλληνας στο νησί δεν διέτρεξε κίνδυνο.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.