Καιρός: Με βροχές και καταιγίδες η μέρα – Αναλυτικά η πρόγνωση της ΕΜΥ

Τα έντονα φαινόμενα θα περιοριστούν αργά το βράδυ στα Δωδεκάνησα και κατά τη διάρκεια της νύχτας θα εξασθενήσουν.

Καιρός: Με βροχές και καταιγίδες η μέρα – Αναλυτικά η πρόγνωση της ΕΜΥ

Σύμφωνα με την πρόγνωση της Εθνικής Μετεωρολογικής Υπηρεσίας (ΕΜΥ), ο καιρός σήμερα Τετάρτη 23 Νοεμβρίου προβλέπεται άστατος καθώς θα σημειωθούν καταιγίδες σε όλη τη χώρα.

Τα φαινόμενα αναμένεται είναι κατά τόπους ισχυρά στη δυτική, την ανατολική και τη νότια νησιωτική χώρα. Ισχυρές βροχές και καταιγίδες, οι οποίες θα συνοδεύονται από χαλαζοπτώσεις και θυελλώδεις ανέμους, επηρεάζουν ήδη το Ιόνιο, την Ήπειρο, τη δυτική Στερεά, τη δυτική και τη νότια Πελοπόννησο, και βαθμιαία θα επεκταθούν στο ανατολικό Αιγαίο, τις Κυκλάδες, τη δυτική και τη νότια Κρήτη και τα Δωδεκάνησα.

Τα έντονα φαινόμενα θα περιοριστούν αργά το βράδυ στα Δωδεκάνησα και κατά τη διάρκεια της νύχτας θα εξασθενήσουν. Οι άνεμοι στα δυτικά θα πνέουν από δυτικές διευθύνσεις 5 με 7 μποφόρ και στα ανατολικά θα πνέουν από νότιες διευθύνσεις 5 με 7 και στο Αιγαίο τοπικά 8 μποφόρ με σταδιακή εξασθένηση.

Η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή. Θα φτάσει στα βόρεια τους 15 με 18 βαθμούς και στην υπόλοιπη χώρα τους 19 με 21 βαθμούς Κελσίου.

Μακεδονία, Θράκη

Καιρός: Αυξημένες νεφώσεις με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες. Τα φαινόμενα που τις πρωινές ώρες στην ανατολική Μακεδονία και τη Θράκη είναι πιθανό να είναι κατά περιόδους ισχυρά βαθμιαία θα εξασθενήσουν και ο καιρός στα δυτικά σταδιακά θα βελτιωθεί.
Άνεμοι: Από νότιες διευθύνσεις 4 με 6 και στα ανατολικά 7 με 8 μποφόρ με σταδιακή εξασθένηση.
Θερμοκρασία: Από 07 έως 18 βαθμούς Κελσίου. Στη δυτική Μακεδονία θα είναι 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

Νησιά Ιονίου, Ήπειρος, Δυτική Στερεά, Δυτική Πελοπόννησος

Καιρός: Νεφώσεις με βροχές και καταιγίδες. Τα φαινόμενα που είναι κατά τόπους ισχυρά, σταδιακά θα εξασθενήσουν.
Άνεμοι: Από δυτικές διευθύνσεις 5 με 6 και στο Ιόνιο πρόσκαιρα έως 7 μποφόρ με εξασθένηση.
Θερμοκρασία: Από 10 έως 20 βαθμούς Κελσίου. Στο εσωτερικό της Ηπείρου θα είναι 4 με 5 βαθμούς χαμηλότερη.

Θεσσαλία, Ανατολική Στερεά, Ανατολική Πελοπόννησος

Καιρός: Νεφώσεις με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες οι οποίες στα νότια είναι πιθανό να είναι κατά περιόδους ισχυρές. Σταδιακά από τα βόρεια τα φαινόμενα θα εξασθενήσουν και ο καιρός θα βελτιωθεί.
Άνεμοι: Νότιοι νοτιοδυτικοί 4 με 6 και στα ανατολικά και τα νότια τις πρωινές ώρες 7 με 8 μποφόρ με σταδιακή εξασθένηση.
Θερμοκρασία: Από 09 έως 21 βαθμούς Κελσίου.

Κυκλάδες, Κρήτη

Καιρός: Αυξημένες νεφώσεις με βροχές και καταιγίδες. Τα φαινόμενα στις Κυκλάδες και τη δυτική και τη νότια Κρήτη θα είναι κατά τόπους έντονα. Από το βράδυ και από τα δυτικά τα φαινόμενα θα εξασθενήσουν.
Ανεμοι: Νότιοι νοτιοδυτικοί 6 με 7 μποφόρ και στα δυτικά τις πρωινές ώρες τοπικά 8 μποφόρ, με σταδιακή εξασθένηση.
Θερμοκρασία: Από 13 έως 21 βαθμούς Κελσίου.

Νησιά Ανατολικού Αιγαίου – Δωδεκάνησα

Καιρός: Αυξημένες νεφώσεις με βροχές και καταιγίδες. Τα φαινόμενα στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και από το μεσημέρι στα Δωδεκάνησα θα είναι κατά τόπους ισχυρά. Από αργά το βράδυ τα έντονα φαινόμενα θα περιοριστούν στα Δωδεκάνησα (κυρίως περιοχή Καστελλόριζου) και κατά τη διάρκεια της νύχτας θα εξασθενήσουν.
Ανεμοι: Από νότιες διευθύνσεις 6 με 7 και στα βόρεια τοπικά 8 μποφόρ με σταδιακή εξασθένηση.
Θερμοκρασία: Από 15 έως 22 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια θα είναι 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

Εύβοια

Καιρός: Νεφώσεις με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες. Τα φαινόμενα από τα βόρεια βαθμιαία θα εξασθενήσουν και ο καιρός θα βελτιωθεί.
Ανεμοι: Από νότιες διευθύνσεις 5 με 7 και στα νότια τις πρωινές ώρες τοπικά 8 μποφόρ με εξασθένηση.
Θερμοκρασία: Από 11 έως 20 βαθμούς Κελσίου.

Αττική

Καιρός: Νεφώσεις με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες. Τα φαινόμενα βαθμιαία θα εξασθενήσουν και ο καιρός θα βελτιωθεί.
Ανεμοι: Από νότιες διευθύνσεις 5 με 7 μποφόρ με εξασθένηση.
Θερμοκρασία: Από 11 έως 20 βαθμούς Κελσίου.

Θεσσαλονίκη

Καιρός: Αυξημένες νεφώσεις με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες. Βαθμιαία τα φαινόμενα θα εξασθενήσουν και ο καιρός θα βελτιωθεί.
Ανεμοι: Από νότιες διευθύνσεις 4 με 5 μποφόρ με εξασθένηση.
Θερμοκρασία: Από 13 έως 18 βαθμούς Κελσίου.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.