ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Έτσι εξηγείται το σπίτι του Βολταίρου...

Ο τυφώνας Πατρίτσια χτύπησε τις ακτές του Μεξικού με μέγιστους συνεχείς ανέμους να φτάνουν στα 165 μίλια την ώρα

Ο τυφώνας Πατρίτσια χτύπησε τις ακτές του Μεξικού με μέγιστους συνεχείς ανέμους να φτάνουν στα 165 μίλια την ώρα

Τις ακτές στα παράλια του Μεξικού στον Ειρηνικό Ωκεανό έπληξε τα ξημερώματα του Σαββάτου ο τυφώνας Πατρίτσια με τους μέγιστους συνεχείς ανέμους να εκτιμάται ότι κινούνται με 165 μίλια την ώρα, σύμφωνα με το αμερικανικό κέντρο Τυφώνων.

Ο ισχυρός και επικίνδυνος τυφώνας, κατηγορίας 5, έχει προσεγγίσει την ξηρά κατά μήκος της ακτής του νοτιοδυτικού Μεξικού περίπου 55 μίλια (85 χιλιόμετρα) δυτικά-βορειοδυτικά του λιμανιού Μαντζανίλο του Μεξικό, ανέφερε το κέντρο τυφώνων στο Μαϊάμι .

Οι αρχές του Μεξικού βρίσκονταν εδώ και δύο μέρες σε κόκκινο συναγερμό, καθώς πλησίαζε ο τυφώνας, αφού οι επιστήμονες έχουν προειδοποιήσει ότι αναμένεται να είναι ο ισχυρότερος τυφώνας που έχει χτυπήσει τον Βόρειο Ειρηνικό και ο τρίτος σε όλο τον πλανήτη.

Η πολιτική προστασία της χώρας είχε ζητήσει από τους κατοίκους των παραλιακών περιοχών να περιορίσουν τις μετακινήσεις τους και να παραμείνουν στα σπίτια τους. Οι επιχειρήσεις γύρω από το λιμάνι του Μαντζανίλο έκλεισαν και οι ιδιοκτήτες σφράγισαν παράθυρα και πόρτες.

Οι αξιωματούχοι των υπηρεσιών έκτακτης ανάγκης της χώρας είχαν προετοιμάσει καταφύγια και είχαν προειδοποιήσει τους κατοίκους για καταρρακτώδεις βροχές.

Το τυφώνας Πατρίτσια αποτελεί την πιο ισχυρή καταιγίδα που κατεγράφη στον πλανήτη το πρωί της Κυριακής απειλεί με γιγάντια κύματα τις ακτές του Μεξικό, αλλά και με πλημμύρες που ενδέχεται να απειλήσουν ανθρώπινες ζωές. Περισσότεροι από επτά εκατομμύρια ντόπιοι, ενημερώθιηκαν να προετοιμάζονται για το «χειρότερο σενάριο»

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Για πρώτη φορά καταγράφεται ταχύτητα ανέμου από σύγχρονο δορυφόρο, που ξεπερνά τα 200 μίλια την ώρα. Ο μετεωρολόγος του NBC, Bill Karins προειδοποίησε πως ο τυφώνας Πατρίτσια θα είναι η πιο καταστροφική καταιγίδα που έχει χτυπήσει ποτέ το Μεξικό με «ολέθριες ζημιές» μεταξύ του τουριστικού θέρετρου Πουέρτο Βαλάρτα και της πόλης Μανζανίλο.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.