ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Χριστοπωλητή, όταν σε πλήρωνε το pronews.gr, ήταν καλά;

Snowzilla: Xιονοθύελλα- Αρμαγεδδώνας παραλύει όλη την ανατολική ακτή των ΗΠΑ (φωτό)

Snowzilla: Xιονοθύελλα- Αρμαγεδδώνας παραλύει όλη την ανατολική ακτή των ΗΠΑ (φωτό)

Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης βρίσκονται έντεκα πολιτείες στην ανατολική ακτή των ΗΠΑ, που τις τελευταίες ώρες δέχεται το ανελέητο «σφυροκόπημα» της χιονοθύελλας με το παρατσούκλι «Snowzilla» (από την ταινία Godzilla) η οποία έφτασε στην περιοχή εχθές και έχει ήδη προκαλέσει πληθώρα προβλημάτων.

Σύμφωνα με τα διεθνή μέσα, η Καταιγίδα Τζόνας αναμένεται να προκαλέσει τις επόμενες ώρες συνθήκες χιονοθύελλας σ ολόκληρη την ανατολική ακτή της χώρας, με την εντονότερη χιονόπτωση να σημειώνεται αυτήν την ώρα αυτήν την ώρα στην πόλη της Νέας Υόρκης. Όπως μεταδίδει η εφημερίδα Telegraph, ο Δήμαρχος της πόλης εξήγγειλε απαγόρευση κυκλοφορίας στην πόλη, προειδοποιώντας τους πολίτες ότι όποιος πολίτης βρεθεί να κυκλοφορεί μετά από μια συγκεκριμένη ώρα (10.30 μ.μ. ώρα Ελλάδας) στους δρόμους τις πόλεις με το όχημά του, θα συλλαμβάνεται. 

«Όλα τα οχήματα των πολιτών πρέπει να βρίσκονται εκτός των δρόμων. Λαέ της Νέας Υόρκης, αυτή είναι επίσημη προειδοποίηση. Αν είστε στους δρόμους επιστρέψτε σπίτι σας», ανακοίνωσε πριν λίγη ώρα ο Bill de Blasio, σε μια συντονισμένη προσπάθεια του Δήμου να αποφύγει τυχόν ατυχήματα που θα ανεβάσουν τον τραγικό απολογισμό της κακοκαιρίας.

Οι μεγαλύτερες χιονοπτώσεις αναμένεται να σημειωθούν δυτικά της Ουάσινγκτον, ωστόσο προειδοποιήσεις έχουν εκδοθεί και για περιοχές από το Αρκάνσας έως το Τενεσί και τον Κεντάκι, φτάνοντας ενδεχομένως ακόμα και μέχρι τη Νέα Υόρκη.

Τουλάχιστον 10 άτομα έχουν χάσει μέχρι στιγμή τη ζωή τους από ατυχήματα που προκάλεσε η σφροδρή χιονοθύελλα, συμπεριλαμβανομένου ενός άτυχου άνδρα που έπαθε έμφραγμα καθώς φτιάριζε χιόνι στην αυλή του. Πιο αναλυτικά, σύμφωνα με τους New York Times, πέντε θάνατοι εξαιτίας της κακοκαιρίας είχαν σημειωθεί έως χθες το βράδυ στη Βόρεια Καρολίνα, ένας στη Βιρτζίνια, ένας στο Κεντάκι και δύο στο Τενεσί.

Σύμφωνα με την εφημερίδα Independent, τουλάχιστον 80 εκατομμύρια άνθρωποι επηρεάζονται από την κακοκαιρία ενώ η FlightAware αναφέρει πως οι πτήσεις που έχουν ακυρωθεί μέχρι στιγμής στις ΗΠΑ αγγίζουν τις 5.500.

Ο μεγαλύτερος όγκος αυτών των ακυρώσεων εντοπίζονται στα αεροδρόμια της Νέας Υόρκης και της Ουάσινγκτον. Κακοκαιρία στις ΗΠΑ

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!
ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.