Καιρός: Η κακοκαιρία «χτύπησε» την Αττική – Σε ποιες περιοχές θα έχουμε κακοκαιρία;

Καιρός: Η κακοκαιρία «χτύπησε» την Αττική – Σε ποιες περιοχές θα έχουμε κακοκαιρία;

Καλώς την… δεχτήκαμε την κακοκαιρία που ονομάστηκε Βικτώρια και στην Αττική! Ο καιρός έχει αγριέψει για τα καλά και δείχνει τα “δόντια” του και στο λεκανοπέδιο.

Πλέον, δεν είναι μόνο η δυτική Ελλάδα. Δεν είναι μόνο η Κέρκυρα, την οποία το νέο κύμα κακοκαιρίας, που ονομάστηκε Βικτώρια, “σφυροκοπά” εδώ και ώρες. Είναι πια και η Αττική. Ήταν περίπου 23:00 το βράδυ της Τρίτης, 12.11.2019, όταν οι ουρανοί “άνοιξαν” και σε πολλές περιοχές της Αθήνας και κάπως έτσι ο καιρός… ξεσπά και στο λεκανοπέδιο.

Έντονες καταιγίδες ξέσπασαν σε… χρόνο dt και οι κεραυνοί συνθέτουν ένα απολύτως χειμωνιάτικο σκηνικό…

Καιρός – Δείτε την πορεία της “Βικτώρια”

Το βαρομετρικό χαμηλό το οποίο σχετίζεται με τη “Βικτώρια”, έφτασε από τη Δυτική Ελλάδα, προκαλώντας στο Ιόνιο θυελλώδεις νοτιάδες με την έντασή τους κατά τη διάρκεια της Τρίτης (12.11.2019) να φτάνει τοπικά και τα 9 μποφόρ, όπως διακρίνεται στον προγνωστικό Χάρτη 1, ο οποίος ακολουθεί:

Από το Ιόνιο και τα υπόλοιπα δυτικά τμήματα, βροχές και καταιγίδες αναμένονται κατά τη διάρκεια της νύχτας στα ανατολικά και θα επηρεάσουν και τα υπόλοιπα ηπειρωτικά τμήματα και τη Δυτική Κρήτη. Τα φαινόμενα θα είναι κατά τόπους ισχυρά, ενώ τοπικές χαλαζοπτώσεις αναμένονται στα νότια τμήματα.

Καλημέρα με “Βικτώρια”!

Την Τετάρτη (13.11.2019) αναμένονται βροχές και καταιγίδες στο μεγαλύτερο τμήμα της χώρας, από τις πρωινές ώρες, με τα φαινόμενα να είναι ισχυρά κυρίως στα κεντρικά και νότια τμήματα, ενώ τοπικές χαλαζοπτώσεις αναμένονται στα νησιά του Αιγαίου (Κυκλάδες και Κρήτη).

Στον παρακάτω Χάρτη 2, παρουσιάζονται το εκτιμώμενο αθροιστικό ύψος βροχής έως τις βραδινές ώρες της Τετάρτης (13.11.2019), καθώς επίσης και οι περιοχές όπου αναμένονται τα έντονα φαινόμενα κατά τη διάρκεια της ημέρας.

Παράλληλα, οι ατμοσφαιρικές συνθήκες ευνοούν τη μεταφορά σκόνης από τη Βόρεια Αφρική, με αποτέλεσμα τη δημιουργία του φαινομένου της λασποβροχής:

Η “Βικτώρια” στην Αττική

Βροχές και καταιγίδες προβλέπονται και στην περιοχή της Αττικής, όπου τις απογευματινές ώρες της Τετάρτης (13.11.2019) θα είναι τοπικά ισχυρές και αναμένονται σημαντικά ύψη βροχής, όπως διακρίνεται στο Χάρτη 3:

Αναλυτικά ο καιρός την Τετάρτη, 13.11.2019 σε ολόκληρη τη χώρα

ΑΤΤΙΚΗ

Καιρός: Νεφώσεις με βροχές και καταιγίδες, κατά τόπους ισχυρές. Εξασθένηση των φαινομένων μετά το μεσημέρι.

Άνεμοι: Νοτιοανατολικοί 5 με 6 μποφόρ, που το βράδυ θα στραφούν σε νοτιοδυτικούς και θα εξασθενήσουν.

Θερμοκρασία: Από 15 έως 21 βαθμούς Κελσίου.

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

Καιρός: Νεφώσεις με βροχές και καταιγίδες, κατά τόπους ισχυρές. Εξασθένηση των φαινομένων μετά το μεσημέρι.

Άνεμοι: Νοτιοανατολικοί 5 με 6 και στο Θερμαϊκό τοπικά 7 μποφόρ με εξασθένηση από το βράδυ.

Θερμοκρασία: Από 14 έως 21 βαθμούς Κελσίου.

Ο καιρός αύριο στην υπόλοιπη Ελλάδα

ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ, ΘΡΑΚΗ

Καιρός: Νεφώσεις με βροχές και καταιγίδες, κατά τόπους ισχυρές αρχικά στη Μακεδονία και από το βράδυ στη Θράκη. Εξασθένηση των φαινομένων αρχικά στη δυτική και μετά το μεσημέρι στην κεντρική Μακεδονία.

Άνεμοι: Ανατολικοί νοτιοανατολικοί 4 με 6 και πρόσκαιρα στα θαλάσσια τοπικά 7 μποφόρ.

Θερμοκρασία: Από 14 έως 20 βαθμούς Κελσίου. Στη δυτική Μακεδονία 4 με 5 βαθμούς χαμηλότερη.

ΝΗΣΙΑ ΙΟΝΙΟΥ, ΗΠΕΙΡΟΣ, ΔΥΤΙΚΗ ΣΤΕΡΕΑ, ΔΥΤΙΚΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ

Καιρός: Νεφώσεις με βροχές και καταιγίδες, κατά τόπους ισχυρές. Εξασθένηση των φαινομένων από αργά το απόγευμα.

Άνεμοι: Νότιοι νοτιοανατολικοί 6 με 7 και στο Ιόνιο τις πρωινές ώρες τοπικά 8 μποφόρ. Από το απόγευμα θα στραφούν σε νοτιοδυτικούς και θα εξασθενήσουν.

Θερμοκρασία: Από 15 έως 21 βαθμούς Κελσίου. Στην Ήπειρο 3 με 5 βαθμούς χαμηλότερη.

ΘΕΣΣΑΛΙΑ, ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΣΤΕΡΕΑ, ΕΥΒΟΙΑ, ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ

Καιρός: Νεφώσεις με βροχές και καταιγίδες, κατά τόπους ισχυρές στην ανατολική Πελοπόννησο, την ανατολική Στερεά, την Εύβοια και πιθανώς πρόσκαιρα στη Θεσσαλία και τις Σποράδες. Εξασθένηση των φαινομένων μετά το μεσημέρι.

Άνεμοι: Από νότιες διευθύνσεις 6 με 7 μποφόρ με εξασθένηση από το βράδυ.

Θερμοκρασία: Από 14 έως 22 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια 4 με 5 βαθμούς χαμηλότερη.

ΚΥΚΛΑΔΕΣ, ΚΡΗΤΗ

Καιρός: Νεφώσεις με βροχές και καταιγίδες, κατά τόπους ισχυρές αρχικά στη δυτική Κρήτη και βαθμιαία και στα υπόλοιπα. Εξασθένηση των φαινομένων από το βράδυ και από τα δυτικά.

Άνεμοι: Νοτιοανατολικοί 7 με 8 μποφόρ που από το απόγευμα από τα δυτικά θα στραφούν σε νοτιοδυτικούς και θα εξασθενήσουν.

Θερμοκρασία: Από 18 έως 24 βαθμούς Κελσίου.

ΝΗΣΙΑ ΑΝΑΤΟΛΙΚΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ, ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΑ

Καιρός: Νεφώσεις που γρήγορα θα αυξηθούν και θα εκδηλωθούν τοπικές βροχές και από το απόγευμα σποραδικές καταιγίδες. Αργά το βράδυ τα φαινόμενα θα είναι κατά τόπους ισχυρά.

Άνεμοι: Νοτιοανατολικοί 6 με 7 και πρόσκαιρα έως 8 μποφόρ.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Θερμοκρασία: Από 19 έως 25 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια 2 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.