Καναδάς: Ιστορικό ρεκόρ ζέστης στο Μόντρεαλ – Η θερμότερη ημέρα στην ιστορία

Καναδάς: Ιστορικό ρεκόρ ζέστης στο Μόντρεαλ – Η θερμότερη ημέρα στην ιστορία

Το Μόντρεαλ γνώρισε χθες τη θερμότερη ημέρα στην ιστορία του για τον μήνα Μάιο, με τον υδράργυρο να σκαρφαλώνει στους 36,6 βαθμούς Κελσίου, σύμφωνα με τη μετεωρολογική υπηρεσία του Καναδά.

Η χθεσινή θερμοκρασία ήταν η δεύτερη υψηλότερη που έχει καταγραφεί στη μητρόπολη του Κεμπέκ, προσεγγίζοντας το απόλυτο ρεκόρ των 37,6 βαθμών (1η Αυγούστου 1975).

«Χθες, ήταν μια ημέρα ιδιαίτερα έντονη, ήταν μια ημέρα που καταγράφηκαν ρεκόρ σε πολλές περιοχές του Κεμπέκ», είπε στο Γαλλικό Πρακτορείο ο Σάιμον Λέγκολτ, μετεωρολόγος του Environnement Canada.

Το προηγούμενο ρεκόρ για τον μήνα Μάιο στο Μόντρεαλ (34,7 βαθμοί) είχε καταγραφεί στις 26 Μαΐου του 2010.

«Βρισκόμαστε ακόμη στον μήνα Μάιο κι αυτό που είναι ιδιαίτερο σε αυτό το κύμα ζέστης είναι ότι είναι ισχυρό», συμπλήρωσε ο μετεωρολόγος περιγράφοντας τις υψηλές θερμοκρασίες που πλήττουν το Κεμπέκ και το Οντάριο από τις αρχές της εβδομάδας.

Το φαινόμενο προκαλεί μεγαλύτερη έκπληξη, καθώς οι κάτοικοι του Μόντρεαλ είδαν νιφάδες χιονιού να πέφτουν πριν από σχεδόν 3 εβδομάδες.

«Κάνει περισσότερη ζέστη κι από τα ρεκόρ που έχουν καταγραφεί τον Ιούνιο και τον Ιούλιο, είναι ένα κύμα πολύ μεγάλης ζέστης για το Μόντρεαλ», υπογραμμίζει ο Λέγκολτ.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Στο Οντάριο, η πρωτεύουσα Οτάβα έσπασε το ρεκόρ για τις 27 Μαΐου με 35 βαθμούς Κελσίου.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.