ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Πώς μπορεί να ξεφτιλίσεις στην Ελλάδα και τις πιο ιερές έννοιες: Βάζεις τον Αυτιά να ανακράξει «Πατρίδα, Θρησκεία, Οικογένεια»!

Κακοκαιρία: Πού θα κινηθεί τις επόμενες ώρες το κύμα καταιγίδων (βίντεο)

Κακοκαιρία: Πού θα κινηθεί τις επόμενες ώρες το κύμα καταιγίδων (βίντεο)

Σοβαρά είναι τα προβλήματα που καταγράφονται σε πολλά μέρη κυρίως της βόρειας Ελλάδας από το κύμα κακοκαιρίας που έχει ενσκήψει απειλητικά από τις πρώτες απογευματινές ώρες.

Στις Σέρρες έπειτα από σφοδρή κακοκαιρία που έπληξε την περιοχή, υπερχείλισε το ποτάμι στην κοιλάδα των Αγίων Αναργύρων και ήδη άρχισαν να καταγράφονται οι πρώτες ζημιές και πλημμύρες.

Η έντονη βροχόπτωση είχε ως αποτέλεσμα την υπερχείλιση δύο ρεμάτων στο ποτάμι στην κοιλάδα των Αγίων Αναργύρων και στην κοινότητα της Ορεινής. Με τις σκούπες στα χέρια, κάτοικοι σε διάφορες περιοχές της πόλης των Σερρών, προσπαθούν να διώξουν τα νερά.

Μάλιστα, ήταν τέτοια η ορμή των νερών, που ξερίζωσαν ολόκληρα δέντρα, τα οποία κόλλησαν κάτω από μία από τις γέφυρες.

Σε μία άλλη περίπτωση, στην οδό Κοντοδήμου, η ορμή του νερού ήταν τέτοια, που έσπασε ακόμη και γκαραζόπορτα σε ένα από τα σπίτια.

Η πυροσβεστική έχει δεχτεί τουλάχιστον 100 κλήσεις και έχει σπεύσει σε τουλάχιστον 20 σπίτια. Μάλιστα προέβη επιτυχώς στην απομάκρυνση ηλικιωμένης από το σπίτι της σε ασφαλές σημείο.

Δυνατή βροχή έπληξε νωρίτερα περιοχές της Χαλκιδικής, με το σκηνικό του καιρού να αλλάζει εντελώς.

Το κύμα της κακοκαιρίας μέσα στις επόμενες ώρες αναμένεται να «χτυπήσει» και άλλες περιοχές της χώρας μας.

Πώς θα εξελιχθεί η κακοκαιρία τις επόμενες ώρες και ημέρες

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Αναλυτικότερα, σύμφωνα με το έκτακτο δελτίο επιδείνωσης καιρού που εξέδωσε η ΕΜΥ:

  1. Την Κυριακή, 21 Ιουνίου, βροχές και καταιγίδες θα εκδηλωθούν στη Μακεδονία και τη Θράκη από τις πρωινές ώρες, οι οποίες θα είναι κατά τόπους ισχυρές στη Μακεδονία. Πρόσκαιρη εξασθένηση των φαινομένων αναμένεται τη νύχτα.
  2. Τη Δευτέρα, 22 Ιουνίου, και την Τρίτη, 23 Ιουνίου, τα έντονα φαινόμενα θα επηρεάσουν όλα τα ηπειρωτικά, την Εύβοια και πιθανότατα τις Σποράδες κυρίως τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες ενώ την Τρίτη πρόσκαιρα και τα νησιά του βορειοανατολικού Αιγαίου. Τα φαινόμενα θα εξασθενήσουν τις βραδινές ώρες.
  3. Την Τετάρτη, 24 Ιουνίου, η αστάθεια τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες θα περιοριστεί στα κεντρικά και βόρεια ηπειρωτικά.
ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.