ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Χριστοπωλητή, όταν σε πλήρωνε το pronews.gr, ήταν καλά;

Καιρός: Χωρισμένη στα δύο η χώρα με διαφορές έως… 20 βαθμούς – Ο υδράργυρος έδειξε -3 αλλά και 17 °C

Σταδιακή υποχώρηση της κακοκαιρίας αναμένεται από αργά τη Δευτέρα, με τον καιρό να βελτιώνεται αισθητά την Τρίτη

Καιρός: Χωρισμένη στα δύο η χώρα με διαφορές έως… 20 βαθμούς – Ο υδράργυρος έδειξε -3 αλλά και 17 °C

Σημαντικές διαφορές της θερμοκρασίας ανά την Ελλάδα παρατηρήθηκαν την Κυριακή παρά το τσουχτερό κρύο που επικράτησε στο μεγαλύτερο μέρος της χώρας.

Οι χαμηλές θερμοκρασίες και τα έντονα φαινόμενα διήρκεσαν καθ’όλη τη διάρκεια της ημέρας, ενώ σταδιακή υποχώρηση της κακοκαιρίας αναμένεται από αργά τη Δευτέρα, με τον καιρό να βελτιώνεται αισθητά την Τρίτη.

Σύμφωνα με τον μετεωρολόγο Θοδωρή Κολυδά, η διαφορά στη θερμοκρασία έφτασε τους 20 βαθμούς Κελσίου μεταξύ της Βορειοδυτικής και Νοτιοανατολικής Ελλάδος, καθώς ο υδράργυρος στη Φλώρινα έπεσε στους -3 °C και στην Κάσο και Ρόδο να βρίσκεται στους 16 με 17 °C.

Σημειώνεται πως χιόνι έπεσε σε πολλές περιοχές της χώρας ενώ στην Αθήνα έκλεισε και η Λεωφόρος Πάρνηθας και στα δύο ρεύματα, από το ύψος του τελεφερίκ, λόγω χιονόπτωσης.

Χιόνι έπεσε και στις ορεινές περιοχές της Θεσσαλονίκης όπως ο Χορτιάτης με το θερμόμετρο στους -4 δημιουργώντας συνθήκες ψύχους σε ολόκληρη τη Θεσσαλονίκη.

Λευκό το τοπίο σε όλη τη Δυτική Μακεδονία. Το χιόνι στην πόλη της Κοζάνης έφτασε τα 10 εκατοστά ενώ στα ορεινά ξεπέρασε τα 30.

Στα λευκά ντύθηκε και η πόλη της Κοζάνης με το χιόνι να φτάνει τα 10 εκατοστά και τη θερμοκρασία από χθες στους -2 βαθμούς κελσίου.

Η κίνηση των οχημάτων στην Εγνατία οδό και στους καθέτους άξονες διεξάγεται κανονικά, ενώ αλυσίδες ή ειδικά ελαστικά χιονιού, χρειάζονται σε ορισμένα σημεία του ορεινού επαρχιακού δικτύου της Κοζάνης, της Φλώρινας, των Γρεβενών και τις Καστοριάς.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Από την Πολιτική Προστασία της Περιφέρειας δυτικής Μακεδονίας συνιστάται οι οδηγοί να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί ως προς την ολισθηρότητα των δρόμων καθώς η θερμοκρασία θα είναι υπό το μηδέν.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.