ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Χρειάζονται και στοιχεία για τη νοθεία. Όχι μόνο ενδείξεις...

Κακοκαιρία στη Θεσπρωτία: Σοβαρές ζημιές σε καλλιέργειες από το χαλάζι – Σημειώθηκαν κατολισθήσεις

Η έντονη χαλαζόπτωση έπληξε καλλιέργειες κυρίως μανταρινιών και πορτοκαλιών

Κακοκαιρία στη Θεσπρωτία: Σοβαρές ζημιές σε καλλιέργειες από το χαλάζι – Σημειώθηκαν κατολισθήσεις

Έντονη κακοκαιρία χτύπησε το βράδυ της Τρίτης, τη Θεσπρωτία, όπου σημειώθηκε ισχυρή χαλαζόπτωση κατά τόπους, αλλά και κατολισθήσεις σε επαρχιακούς δρόμους, όπως αναφέρει η ertnews.gr.

Η χαλαζόπτωση έπληξε καλλιέργειες εσπεριδοειδών, κυρίως μανταρινιών και πορτοκαλιών, λίγες μόλις μέρες πριν τη συγκομιδή τους.

Όπως εκτιμά ο Πρόεδρος του Αγροτικού Συνεταιρισμού, Βασίλειος Τρουμπάτας, το χαλάζι, σε μέγεθος καρυδιού, προκάλεσε σοβαρές ζημιές σε περίπου 3.000 στρέμματα καλλιεργειών με αποτέλεσμα περί τους 20.000 τόνους καρπού να έχουν καταστραφεί.

Ακριβής εικόνα για το μέγεθος της ζημιάς αναμένεται να υπάρξει τις επόμενες ημέρες και μετά από αυτοψία που θα κάνουν κλιμάκια του ΕΛΓΑ.

Κατολίσθηση σημειώθηκε στην επαρχιακή οδό Νεράιδας- Σαγιάδας, στο 25ο και το 27ο χιλιόμετρο (κοντά στο χωριό Πλαίσιο) με αποτέλεσμα για μερικές ώρες να κλείσει το ρεύμα κυκλοφορίας προς τους Φιλιάτες, ενώ μικρότερα προβλήματα καταγράφηκαν στο δρόμο Σαγιάδας – Μαυροματίου, καθώς και στη Λωρίδα Σαγιάδας.

Μηχανήματα της Περιφερειακής Ενότητας Θεσπρωτίας εργάζονται από το πρωί για τους καθαρισμούς δρόμους και την αποκατάστασή τους σε σημεία όπου υπήρξαν προβλήματα.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.