Κακοκαιρία στον Βόλο: Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης ο Δήμος – Αποζημίωση στους πληγέντες (φωτό)

Πλημμύρισαν δρόμοι και καταστήματα, έμειναν χωρίς ρεύμα οι κάτοικοι

Κακοκαιρία στον Βόλο: Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης ο Δήμος – Αποζημίωση στους πληγέντες (φωτό)

Ο Δήμος Βόλου κηρύχθηκε σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης ύστερα από τη σφοδρή καταιγίδα που έπληξε την ευρύτερη περιοχή την περασμένη Κυριακή.Η κακοκαιρία προκάλεσε εκτεταμμένες ζημιές σε οικίες και καταστήματα που πλημμύρισαν εξαιτίας της νεροποντής.

Οι θυελλώδεις άνεμοι ξήλωσαν δέντρα, με αποτέλεσμα να κλείσουν οι δρόμοι, ενώ βλάβες καταγράφηκαν και στο δίκτυο ηλεκτροδότησης της πόλης.

Σύμφωνα με ανακοίωση που εξέδωσε ο Δήμος Βόλου, όσοι πολίτες επλήγησαν θα λάβουν αποζημίωση.

Η επίσημη ανακοίνωση του Δήμου Βόλου:

«Μετά από την πρωτοβουλία και τις παρεμβάσεις της Δημοτικής Αρχής και του Δημάρχου Βόλου, κ. Αχιλλέα Μπέου, από το υπουργείο Πολιτικής Προστασίας ο Δήμος Βόλου κηρύσσεται σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης, μετά τη θεομηνία της περασμένης Κυριακής, και έτσι ανοίγει ο δρόμος για την καταβολή αποζημιώσεων στους πληγέντες.

Από το Δήμο Βόλου καλούνται οι πολίτες οι περιουσίες των οποίων επλήγησαν από τα ακραία καιρικά φαινόμενα που εκδηλώθηκαν στην πόλη του Βόλου, την Κυριακή 14 Αυγούστου 2022, να προσέλθουν στο Δημαρχείο και στην αρμόδια Διεύθυνση Οικονομικών, αντιδήμαρχος, κ. Ανδρέας Ζέρβας τηλ. 2421350221, και να υποβάλλουν αίτημα αποζημίωσης για ζημίες που υπέστησαν.»

Εικόνες καταστροφής άφησε πίσω της η «ψυχρή λίμνη» – Πλημμύρισαν δρόμοι και καταστήματα

Πρωτοφανής ήταν η κακοκαιρία που έπληξε το απόγευμα της Κυριακής τον Βόλο και προκάλεσε ζημιές, ως συνέπεια της «ψυχρής λίμνης» στην ατμόσφαιρα των Βαλκανίων.  Από το σφοδρό μπουρίνι τραυματίστηκαν μάλιστα και δύο άνθρωποι.

Λίγο πριν τις 17:00, ξέσπασε καταιγίδα που προκάλεσε πλημμυρικά φαινόμενα στο κέντρο της πόλης όπου καταστήματα και ισόγεια διαμερίσματα πλημμύρισαν. Παράλληλα προκλήθηκαν σημαντικές καταστροφές από την ένταση του φαινομένου σύμφωνα με το thenewspaper.gr. Οι δρόμοι έγιναν ποτάμια μέσα σε λίγη ώρα. Γυμναστήρια, καφετέριες και καταστήματα πλημμύρισαν. Από τις δυνατές ριπές του ανέμου, δέντρα κόπηκαν και έπεσαν στους δρόμους, ενώ τραυματίστηκαν και δύο  περαστικοί κατά τη διάρκεια της πτώσης.

Σε μία άλλη περίπτωση στύλος του ΔΕΔΔΗΕ κόπηκε και  έπεσε πάνω σε σπίτι, με αποτέλεσμα αρκετές περιοχές να μείνουν για ώρα χωρίς ρεύμα. Στην Πυροσβεστική τα τηλέφωνα «έσπασαν» από κατοίκους που ζητούσαν βοήθεια για την απάντληση νερού και εγκλωβισμών, καθώς χρειάστηκε απεγκλωβισμός ενός μωρού και των γονιών του από το αυτοκίνητό τους.

Σημειώνεται ότι η  θερμοκρασία παρουσίασε πτώση 12°C σε 30 λεπτά (!) και η μέγιστη ριπή ανέμου έφτασε τα 87 km/h. Το συνολικό ύψος βροχής ανήλθε στα 62.6 mm σε διάστημα 1 ώρας, ενώ εκδηλώθηκε και ψιλό χαλάζι.

Ολονύχτια μάχη για την αποκατάσταση των ζημιών

Ολονύχτια μάχη έδωσαν τα συνεργεία του Δήμου Βόλου, της Πολιτικής Προστασίας και της Πυροσβεστικής υπηρεσίας στο κέντρο της πόλης και στα περίχωρα για την αποκατάσταση των ζημιών που προκάλεσε το μπουρίνι που ξέσπασε στις 17.00 το απόγευμα της Κυριακής.

Συνεργεία του Δήμου Βόλου, με επικεφαλής τον αρμόδιο αντιδήμαρχο Απόστολο Μαλαματίνη, βρίσκονται επί ποδός από εκείνη την ώρα και καθ’ όλη τη διάρκεια της νύχτας, για να αποκατασταθούν οι σοβαρές ζημιές που προκάλεσε το φαινόμενο της «ψυχρής λίμνης».

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Κάθε γωνιά της πόλης έχει υποστεί καταστροφές. Όπως για παράδειγμα η πτώση δέντρων στο 17ο Δημοτικό σχολείο Βόλου, στη συνοικία της Αγίας Παρασκευής. Παράλληλα, τα συνεργεία του ΔΕΔΔΗΕ δίνουν τη δική τους μάχη με τον χρόνο για να αποκαταστήσουν βλάβες στην ηλεκτροδότηση, που προκάλεσε η πτώση κλαδιών και δέντρων.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.