ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Χριστοπωλητή, όταν σε πλήρωνε το pronews.gr, ήταν καλά;

Νέα κακοκαιρία εξπρές από το Σάββατο – Χιόνια μέχρι και στην Αττική (φωτο)

Βελτιώνεται ο καιρός από την ερχόμενη εβδομάδα

Νέα κακοκαιρία εξπρές από το Σάββατο – Χιόνια μέχρι και στην Αττική (φωτο)

Νέα κακοκαιρία, εξπρές που θα φέρει ξανά χιόνια πλησιάζει τη χώρα μας από το ερχόμενο Σάββατο.

Σύμφωνα με την πρόγνωση του μετεωρολόγου του OPEN, Κλέαρχου Μαρουσάκη, το βαρομετρικό χαμηλό από την περιοχή της Ιταλίας θα κρατήσει μέχρι και την Κυριακή το πρωί, δίνοντας χιόνια ακόμη και σε σχετικά χαμηλά υψόμετρα, εξαιτίας του φαινομένου Aegean Lake Effect. Η κακοκαιρία θα ξεκινήσει από το απόγευμα της Παρασκευής και από το Ιόνιο και θα επηρεάσει και την Πελοπόννησο, Σποράδες.

Η Αττική πρόκειται να επηρεαστεί με χιονόπτωση το Σάββατο, θα πέσουν δηλαδή νιφάδες χιονιού, χωρίς να διευκρινίζεται το υψόμετρο, ακόμη, σύμφωνα με την πρόγνωση του μετεωρολόγου Τάσου Αρνιακού.

Αναλυτικά,

Αντικυκλώνας επικρατεί στη Βορειοδυτική Ευρώπη (Μεγάλη Βρετανία), ενώ ισχυρό βαρομετρικό χαμηλό αναπτύσσεται στα βορειοανατολικά τμήματα με μάζες πολικής προέλευσης που κινείται νοτιότερα.
Το σύστημα αυτό θα επηρεάσει τη χώρα μας το Σάββατο. Πιο πρίν θα επηρεαστούμε από το αβαθές χαμηλό της Κεντρικής Μεσογείου την Παρασκευή με πολλές βροχές στα δυτικά τα κεντρικά και τα νότια και χιόνια στα ορεινά.

Η πρόγνωση Γιαννόπουλου

Το ερχόμενο Σάββατο, μια νέα κάθοδος ψυχρών αέριων μαζών, θα δώσει μια αρκετά κρύα ημέρα και ξανά θυελλώδεις βοριάδες στο Αιγαίο. Τα φαινόμενα όμως θα είναι λίγα, κάποιες τοπικές βροχές και ασθενείς χιονοπτώσεις στα ανατολικά ηπειρωτικά και το νότιο Αιγαίο.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Από Δευτέρα η θερμοκρασία ανεβαίνει ξανά, βροχές αναμένονται την Τρίτη στα δυτικά και το ανατολικό Αιγαίο. Από τα μέσα της εβδομάδας το θερμόμετρο θα φτάσει ξανά ενδεικτικά στην Αθήνα τους 17 βαθμούς και στο τέλος της εβδομάδας και πιο υψηλά.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.