ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Έτσι εξηγείται το σπίτι του Βολταίρου...

Ο φετινός Απρίλιος ήταν ο πέμπτος πιο θερμός για την Πελοπόννησο, την Κρήτη & τα υπόλοιπα νησιά του Αιγαίου

Θετικές και αρνητικές αποκλίσεις της θερμοκρασίας

Ο φετινός Απρίλιος ήταν ο πέμπτος πιο θερμός για την Πελοπόννησο, την Κρήτη & τα υπόλοιπα νησιά του Αιγαίου

Οι 51 μετεωρολογικοί σταθμοί του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών/meteo.gr κατά τον Απρίλιο του 2022, κατέγραψαν ελαφρώς πιο χαμηλές τιμές μεγίστων θερμοκρασιών από τον μέσο όρο της περιόδου 2010-2019 στη βόρεια Ελλάδα και ελαφρώς πιο υψηλές στη νότια Ελλάδα.

Γενικά, ο φετινός Απρίλιος ήταν ο τέταρτος πιο θερμός Απρίλιος για τη Θεσσαλία από το 2010, ο πέμπτος πιο θερμός για την Πελοπόννησο, την Κρήτη και τα υπόλοιπα νησιά του Αιγαίου, ο έκτος πιο θερμός για τη Δυτική Ελλάδα και ο έβδομος πιο θερμός για τη Βόρεια και τη Στερεά Ελλάδα.

Θετικές και αρνητικές αποκλίσεις της θερμοκρασίας

Οι συχνές αλλαγές των καιρικών συνθηκών, ιδιαίτερα κατά το πρώτο μισό του μήνα, οδήγησαν σε θετικές και αρνητικές αποκλίσεις της θερμοκρασίας, οι οποίες σε ορισμένες περιπτώσεις απείχαν έως και 12 βαθμούς Κελσίου από τα κανονικά για την εποχή επίπεδα.

Οι περισσότερες ημέρες με θετικές αποκλίσεις θερμοκρασίας καταγράφηκαν στα Χανιά της Κρήτης με 21 ημέρες, στη Θεσσαλονίκη, στα Ιωάννινα, στη Λάρισα και τη Σπάρτη με 18 ημέρες, ενώ στην Αθήνα και το Κιλκίς υπήρξαν 17 ημέρες με μέγιστες ημερήσιες τιμές θερμοκρασίας πάνω από τον μέσο όρο.

Το διάστημα 16-22 Απριλίου ήταν ιδιαίτερα ψυχρό, με το σύνολο των μετεωρολογικών σταθμών να καταγράφει αρνητικές αποκλίσεις έως και 10 βαθμούς κάτω από τον μέσο όρο της περιόδου 2010-2019.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Την ίδια περίοδο, οι ισχυροί νότιοι άνεμοι στην Κρήτη είχαν σαν αποτέλεσμα τις ακραία υψηλές θερμοκρασίες, ιδιαίτερα στις 17 Απριλίου, όταν καταγράφηκαν μέγιστες θερμοκρασίες έως και 10 βαθμούς πάνω από τον μέσο όρο της περιόδου 2010-2019.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.