Προβλήματα στην Κέρκυρα από την κακοκαιρία – Πλημμύρισαν δρόμοι στα Σύβοτα

Βροχές και καταιγίδες και σήμερα σύμφωνα με το meteo

Προβλήματα στην Κέρκυρα από την κακοκαιρία – Πλημμύρισαν δρόμοι στα Σύβοτα

Βροχές και καταιγίδες σημειώνονται από τη νύχτα της Δευτέρας στο Ιόνιο. Ο μετεωρολογικός σταθμός στις Γουβιές Κέρκυρας κατέγραψε 83 χιλιοστά βροχής έως το πρωί της Τρίτης.

Πλημμυρικά φαινόμενα, κατολισθήσεις βράχων και σπασμένα κλαδιά και κορμούς δέντρων «έφερε» κατά το πέρασμά της στη Μέση Κέρκυρα, η έντονη βροχόπτωση που σημειώθηκε τις πρώτες πρωινές ώρες στο νησί.

Όπως ανέφερε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο αντιπεριφερειάρχης Κέρκυρας Κώστας Ζορμπάς, «πλημμυρικά προβλήματα έχουν σημειωθεί στον κόμβο της Μεσσογγής, λόγω του όγκου του νερού, με αποτέλεσμα να είναι κλειστό αυτή την ώρα το ένα ρεύμα κυκλοφορίας».

kairos-kerkiratora-kairostora-vroxestora

Οι βροχές σταδιακά επεκτάθηκαν κατά κύριο λόγο στην Ήπειρο, στη Στερεά, στη Θεσσαλία και στη Δυτική Μακεδονία.

Μεγάλες ζημιές από τις πλημμύρες και στα Σύβοτα

Σε ποτάμια μετατράπηκαν οι δρόμοι στα Σύβοτα, με τα ορμητικά νερά να μπαίνουν μέσα σε επιχειρήσεις.

Στο παραθαλάσσιο χωριό της Θεσπρωτίας βρίσκονται ήδη δυνάμεις της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας, μεταβαίνουν δυνάμεις της Πολιτικής Προστασίας καθώς και ο Αντιπεριφερειάρχης Θεσπρωτίας Θωμάς Πιτούλης.

Δείτε βίντεο

Σύμφωνα με τα τελευταία προγνωστικά δεδομένα του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών / meteo.gr, για το υπόλοιπο της ημέρας αναμένονται βροχές και καταιγίδες στο Ιόνιο, στην Ήπειρο, στη Δυτική Στερεά και στη Βορειοδυτική Πελοπόννησο.

Τα φαινόμενα στο Νότιο Ιόνιο, στη Δυτική Στερεά και στη Βορειοδυτική Πελοπόννησο θα είναι κατά τόπους ισχυρά. Πρόσκαιρες τοπικές βροχές θα σημειωθούν και σε ορεινά κυρίως τμήματα των υπολοίπων ηπειρωτικών, με εξαίρεση τη Θράκη. Ύφεση των φαινομένων αναμένεται κατά τις βραδινές ώρες της Τρίτης 11/10. Στον χάρτη που ακολουθεί παρουσιάζεται ο αθροιστικός υετός που αναμένεται κατά τη διάρκεια της Τρίτης 11/10 καθώς και οι περιοχές όπου αναμένονται τα ισχυρότερα φαινόμενα.

Όπως αναφέρεται και στην σχετική ανακοίνωση της Δευτέρας 10/10, το επεισόδιο βροχόπτωσης αναμένεται να είναι κατηγορίας 2 σύμφωνα με τον Δείκτη Επικινδυνότητας Επεισοδίου Βροχόπτωσης (Regional Precipitation Index – RPI) που έχει αναπτυχθεί και εφαρμόζεται επιχειρησιακά στο Εθνικό Αστεροσκοπείο Αθηνών / meteo.gr. Σημειώνεται όμως ότι τα ισχυρά φαινόμενα αφορούν στα δυτικά τμήματα της χώρας. kairos-kairosimera-kairos-kerkirakairos-

Σε εξέλιξη η κακοκαιρία στην Κέρκυρα

Πλημμύρισε το Κέντρο υγείας Λευκίμμης

Άνδρες της πυροσβεστικής επιχειρούν να απομακρύνουν κομμάτια βράχων και κλαδιά δέντρων από το οδόστρωμα της Εθνικής οδού Κέρκυρας -Λευκίμμης, όπου και εντοπίστηκαν τα περισσότερα προβλήματα, από τη νεροποντή.

Πλημμύρισε και το Γυμνάσιο Λευκίμμης στη νότια Κέρκυρα

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!
kerkira
ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.