ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Στην Ελλάδα ότι πιο μεγάλο είναι το έγκλημα, τόσο πιο μικρή είναι η τιμωρία - Τι, όχι;

Ξεκινάει μία μικρή πτώση της θερμοκρασίας αλλά ο καύσωνας θα επανέλθει πολύ πιο άγριος από την ερχόμενη Πέμπτη!

Η χώρα μετατρέπεται σε «καμίνι» διαρκείας

Ξεκινάει μία μικρή πτώση της θερμοκρασίας αλλά ο καύσωνας θα επανέλθει πολύ πιο άγριος από την ερχόμενη Πέμπτη!

Για ακόμα μία ημέρα οι Έλληνες πολίτες θα νιώθουν ότι βρίσκονται μέσα σε έναν «βραστήρα νερού» καθώς οι υψηλές θερμοκρασίες από τον καύσωνα «Κλέων» σαρώνουν τη χώρα, αλλά από σήμερα θα ξεκινήσει μία μικρή πτώση στη θερμοκρασία, για να έρθει ένα δεύτερο εξίσου άγριο κύμα καύσωνα από την ερχόμενη Πέμπτη σύμφωνα με το meteo!

Συγκεκριμένα, από την Πέμπτη θα ξαναδούμε πάλι θερμοκρασίες της τάξεως το 43 °C, φαινόμενο που θα διαρκέσει επίσης για για μέρες αλλά κανείς δεν είναι σε θέση να γνωρίζει την ακριβή χρονική διάρκεια, στην δεδομένη χρονική στιγμή.

Εξαίρεση για την υποχώρηση της υψηλής θερμοκρασίας λόγω του καύσωνα «Κλέων» θα αποτελέσει η Δυτική Ελλάδα όπου οι μέγιστες θα φτάσουν στους 40-41 βαθμούς Κελσίου. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι άνεμοι με εντάσεις έως 6 μποφόρ στο Αιγαίο ενώ ελαφρώς αυξημένες θα είναι οι συγκεντρώσεις σκόνης. Παράλληλα, πολύ υψηλή επικινδυνότητα κρίνεται ο κίνδυνος εκδήλωσης και εξάπλωσης δασικών πυρκαγιών.

Πιο αναλυτικά, σήμερα στην Αττική αναμένεται ηλιοφάνεια και πτώση της θερμοκρασίας. Ελαφρώς αυξημένες θα είναι οι συγκεντρώσεις αφρικανικής σκόνης και οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι βορειοανατολικοί με εντάσεις 4-5 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 29 έως 36-37 βαθμούς.

Στη Θεσσαλονίκη το σκηνικό θα είναι ανάλογο με ηλιοφάνεια και λίγες πρόσκαιρες νεφώσεις. Οι άνεμοι θα πνέουν από νότιες διευθύνσεις με εντάσεις 2-4 μποφόρ και η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 27 έως 33-35 βαθμούς.

Στη Δυτική Μακεδονία η θερμοκρασία λόγω του καύσωνα «Κλέων» θα κυμανθεί από 17 έως 34 βαθμούς, στην υπόλοιπη Βόρεια Ελλάδα από 19 έως 36-37, στη Δυτική Ελλάδα από 24 έως 39-41 βαθμούς, στη Θεσσαλία από 20 έως 37-39, στα υπόλοιπα ηπειρωτικά από 25 έως 37-39 βαθμούς, στα νησιά του Ιονίου από 24 έως 38-39, στα νησιά του Αιγαίου και στη Βόρεια Κρήτη από 23 έως 33-34 βαθμούς, ενώ στα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου, στα Δωδεκάνησα και στη Νότια Κρήτη οι μέγιστες θα φτάσουν στους 38-40 βαθμούς Κελσίου.

Οι άνεμοι θα πνέουν στο Αιγαίο βόρειοι με εντάσεις 5-6 μποφόρ και στο Ιόνιο από βορειοδυτικές διευθύνσεις με εντάσεις έως 4 μποφόρ.

Καύσωνας «Κλέων»: Αναλυτική πρόβλεψη για τις επόμενες ημέρες
Σύμφωνα με την ΕΜΥ από σήμερα έως και την Τετάρτη θα περιοριστούν σε γεωγραφική έκταση οι περιοχές που θα επηρεάζονται από υψηλές θερμοκρασίες και θα μειωθεί η ένταση της ζέστης που προκαλεί ο καύσωνας «Κλέων». Παράλληλα προβλέπεται πτώση της θερμοκρασίας κατά 2 με 4 βαθμούς Κελσίου κυρίως στα ανατολικά και τα βόρεια και οι άνεμοι (μελτέμια) θα φτάνουν τα 6 με 7 μποφόρ στο Αιγαίο.

Την Πέμπτη οι άνεμοι θα εξασθενήσουν, η θερμοκρασία θα αρχίσει να ανεβαίνει και νέα θερμική έξαρση θα γίνει αισθητή στις περισσότερες περιοχές της χώρας. Το φαινόμενο παρακολουθείται στενά και σε καθημερινή βάση θα γίνεται τοπική και χρονική επικαιροποίηση των θερμοκρασιών που θα επικρατήσουν καθώς και των περιοχών που θα επηρεαστούν.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΕΛΛΑΔΑΚαύσωνας «Κλέων»: Περιορισμένος ο χρόνος πρόσβασης αύριο στα πάρκα- Αναλυτικά το ωράριο

Πιο αναλυτικά όσον αφορά τον καύσωνα «Κλέων»:

– Την Κυριακή προβλέπεται μικρή πτώση της θερμοκρασίας κυρίως στα βόρεια και τα ανατολικά. Πιο συγκεκριμένα η μέγιστη τιμή της θερμοκρασίας θα φθάσει:
α. Στα βόρεια ηπειρωτικά τους 35 με 36 βαθμούς και στην κεντρική Μακεδονία και το εσωτερικό της Ηπείρου τους 37 βαθμούς Κελσίου.
β. Στα υπόλοιπα ηπειρωτικά τους 37 με 39 και στη δυτική Στερεά 40 βαθμούς Κελσίου.
γ. στα νησιά του Ιονίου, τα νησιά του ανατολικού Αιγαίου, τα Δωδεκάνησα και τη νότια Κρήτη τους 36 με 39 βαθμούς Κελσίου.

-. Από τη Δευτέρα έως την Τετάρτη η θερμοκρασία θα πέσει λίγο ακόμη στα ανατολικά αλλά θα ανέβει στα ηπειρωτικά κυρίως στα δυτικά. Πιο συγκεκριμένα οι μέγιστες τιμές της θερμοκρασίας θα φθάσουν:
α. στα βόρεια ηπειρωτικά τους 35 με 37 βαθμούς Κελσίου
β. στα υπόλοιπα ηπειρωτικά τους 38 με 40 και κατά τόπους στα δυτικά ηπειρωτικά 41 βαθμούς Κελσίου
γ. στα νησιά του Ιονίου τους 38 με 39 βαθμούς, τα νησιά του ανατολικού Αιγαίου, τα Δωδεκάνησα και τη νότια Κρήτη τους 36 με 38 βαθμούς Κελσίου.

4. Την Πέμπτη κατά τόπους στα ηπειρωτικά η θερμοκρασία λόγω του καύσωνα «Κλέων» θα ανέβει ξανά στους 41-43 βαθμούς Κελσίου, στα νησιά του Ιονίου αναμένονται θερμοκρασίες μεταξύ 39-41 βαθμών Κελσίου , στα νησιά του Αιγαίου η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 36 ως 38 βαθμούς Κελσίου.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.