ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Έτσι εξηγείται το σπίτι του Βολταίρου...

Μη αναστρέψιμη πλέον η τήξη των πάγων στην Ανταρκτική προειδοποιεί έρευνα

Μη αναστρέψιμη πλέον η τήξη των πάγων στην Ανταρκτική προειδοποιεί έρευνα

Ευρήματα έρευνας επιστημόνων για τους πάγους της Ανταρκτικής, αποκαλύπτουν πως πλέον η κατάσταση είναι μη αναστρέψιμη και ο μόνος τρόπος για να επιβραδύνουμε την τήξη των πάγων, είναι να απομακρύνουμε από την ατμόσφαιρα τον άνθρακα που εκλύεται.

Η διεθνής ομάδα των επιστημόνων, δημοσίευσε τα ευρήματά της στα πρακτικά της Αμερικανικής Εθνικής Ακαδημίας Επιστημών, επισημαίνοντας πως το στρώμα πάγου που υπάρχει αυτή τη στιγμή στη δυτική Ανταρκτική «έχει φτάσει σε ένα κρίσιμο σημείο».

«Αυτό που παρατηρούμε στο στρώμα πάγου της δυτικής Ανταρκτικής, είναι πως όταν φτάσουμε ένα συγκεκριμένο σημείο στο λιώσιμο των πάγων, αυτό θα συνεχίσει παρά τις προσπάθειες μας να το σταματήσουμε» δήλωσε στο πρακτορείο Reuters, η Ζόε Τόμας, μέλος της ερευνητικής ομάδας.

Οι επιστήμονες σχεδιάζουν να ερευνήσουν, πόσο γρήγορα λιώνουν τα στρώματα πάγου των παγετώνων, σε συγκεκριμένες θερμοκρασίες.

«Αυτό, σταδιακά θα προκαλέσει μετακινήσεις πληθυσμού των ανθρώπων, καθώς θα συνεχίζεται. Γνωρίζουμε πως συμβαίνει ήδη σε μικρά νησιά και αυτό θα συνεχίσει να συμβαίνει σταδιακά, καθώς τα σπίτια θα επηρεάζονται ολοένα και περισσότερο από την παλίρροια» πρόσθεσε η Τόμας.

Σύμφωνα με τις δηλώσεις της, ο μόνος τρόπος για να σταματήσουμε την τήξη των πάγων στην Ανταρκτική, είναι να απομακρύνουμε τον άνθρακα από την ατμόσφαιρα. «Όταν θα αρχίσουμε να υποστηρίζουμε ένα μέλλον χωρίς άνθρακα, τότε θα μπορούμε να αρχίσουμε να σκεφτόμαστε τρόπους ώστε να απομακρύνουμε τον άνθρακα που εκλύεται στην ατμόσφαιρα» εξήγησε στο πρακτορείο.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Υπενθυμίζεται πως την περασμένη Πέμπτη, επιστήμονες στην Ανταρκτική υποστήριξαν πως κατέγραψαν θερμοκρασία ρεκόρ για την περιοχή, στους 20,75 βαθμούς Κελσίου, αριθμός που είναι κατά μία μονάδα μεγαλύτερος από το προηγούμενο ρεκόρ, των 19,8 βαθμών Κελσίου.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.