Σεισμός στα σύνορα Τουρκίας – Ιράν: Τρεις νεκροί και πάνω από 800 τραυματίες (βίντεο)

Η δόνηση των 5,9 Ρίχτερ έπληξε την πόλη Χόι, στην ιρανική επαρχία του Δυτικού Αζερμπαϊτζάν

Σεισμός στα σύνορα Τουρκίας – Ιράν: Τρεις νεκροί και πάνω από 800 τραυματίες (βίντεο)

Η σεισμική δόνηση μεγέθους 5,9 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ η οποία έπληξε χθες Σάββατο το βορειοδυτικό Ιράν, κοντά στα σύνορα με την Τουρκία, είχε αποτέλεσμα να χάσουν τη ζωή τους τουλάχιστον 3 άνθρωποι και να τραυματιστούν άλλοι 816.

Ο σεισμός έπληξε την πόλη Χόι, στην ιρανική επαρχία του Δυτικού Αζερμπαϊτζάν (βορειοδυτικά), στις 21:44 (τοπική ώρα· στις 20:14 ώρα Ελλάδας), σύμφωνα με το σεισμολογικό κέντρο του πανεπιστημίου της Τεχεράνης.

«Μέχρι στιγμής, εξαιτίας του σεισμού αυτού έχουμε τρεις νεκρούς και 816 τραυματίες», δήλωσε ο κυβερνήτης της επαρχίας του Ανατολικού Αζερμπαϊτζάν, ο Μοχαμάντ Σαντέκ Μοταμεντιάν, σύμφωνα με το επίσημο πρακτορείο ειδήσεων IRNA.

Ο υπουργός Εσωτερικών Αχμάντ Βαχιντί μετέβη στη Χόι για να διαπιστώσει την κατάσταση και να επιβλέψει το έργο των αρχών, μετέδωσε ακόμη το IRNA.

Το Ιράν, που βρίσκεται πάνω από τεμνόμενες τεκτονικές πλάκες, έχει υποστεί αρκετούς καταστροφικούς σεισμούς τα τελευταία χρόνια.

Τη 18η Ιανουαρίου, σεισμός 5,8 βαθμών κοντά στη Χόι είχε αποτέλεσμα να τραυματιστούν αρκετές εκατοντάδες άνθρωποι.

Τον Φεβρουάριο του 2020, σεισμός 5,7 βαθμών έπληξε το χωριό Χαμπάς-ι-Ολιά (ανατολικά), ενώ στοίχισε τη ζωή σε τουλάχιστον εννιά ανθρώπους στην άλλη πλευρά των συνόρων, στην Τουρκία.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Ο φονικότερος σεισμός που έχει καταγραφεί ποτέ στο Ιράν, μεγέθους 7,4 βαθμών, έπληξε το βόρειο τμήμα της χώρας το 1990: 40.000 άνθρωποι είχαν χάσει τη ζωή τους, άλλοι 30.000 είχαν τραυματιστεί, μισό εκατομμύριο άνθρωποι είχαν μείνει άστεγοι.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.