Συρία: Η Ελλάδα στέλνει ανθρωπιστική βοήθεια στους σεισμόπληκτους

Η χώρα επλήγη από τον φονικό σεισμό που «χτύπησε» την Τουρκία την περασμένη εβδομάδα

Συρία: Η Ελλάδα στέλνει ανθρωπιστική βοήθεια στους σεισμόπληκτους

Η Ελλάδα, κατόπιν εντολής του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη, στέλνει στη Συρία που επλήγη από τον φονικό σεισμό στην Τουρκία, φάρμακα, υγειονομικό υλικό και είδη πρώτης ανάγκης, όπως σκηνές, αναδιπλούμενα κρεβάτια, κουβέρτες και κλινοσκεπάσματα.

Η Ελλάδα, με την ανθρωπιστική βοήθεια, ανταποκρίνεται στο αίτημα των Αρχών της Συρίας μέσω του Ευρωπαϊκού Μηχανισμού Πολιτικής Προστασίας για παροχή συνδρομής στην αντιμετώπιση των συνεπειών του πρόσφατου καταστροφικού σεισμού μεγέθους 7,8 της κλίμακας Ρίχτερ, με στόχο την ανακούφιση των πληγέντων και την κάλυψη άμεσων αναγκών.

Η χώρα μας από τις πρώτες κιόλας ώρες μετά τον σεισμό ήταν έτοιμη να αποστείλει ανθρωπιστική βοήθεια για τη στήριξη των σεισμόπληκτων στη Συρία και η όποια καθυστέρηση δεν οφείλεται σε δική της υπαιτιότητα.

Η Ελλάδα, αντιθέτως, κατέβαλε μεγάλες προσπάθειες για άμεση αποστολή υλικού στη Συρία, από κοινού με την Ευρωπαϊκή Επιτροπή και τον Ευρωπαϊκό Μηχανισμό Πολιτικής Προστασίας, μέσω του οποίου διασφαλίζεται συντονισμένη και αποτελεσματική παροχή συνδρομής από τα κράτη-μέλη σε πληγείσες περιοχές.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Η αποστολή της ανθρωπιστικής βοήθειας μέσω του Ευρωπαϊκού Μηχανισμού πραγματοποιείται με τον συντονισμό του Υπουργείου Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας, σε συνεργασία με το Υπουργείο Υγείας.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.