ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Άρση ασυλίας Κ.Βελόπουλου, χειροπέδες για κακούργημα σε Κ.Φλώρο κατά τα λοιπά ο Β.Πούτιν είναι «αυταρχικός»!

Η παραλία Χιλιαδού της Εύβοιας, διεκδικεί το European Film Location Award 2022

Στην παραλία έγινε μέρος των γυρισμάτων της ταινίας «Το τρίγωνο της θλίψης»

Η παραλία Χιλιαδού της Εύβοιας, διεκδικεί το European Film Location Award 2022

Το Ελληνικό Κέντρο Κινηματογράφου (EKK) ανακοίνωσε ότι, μετά από πρόταση της Διεύθυνσής του για τις Διεθνείς Οπτικοακουστικές Παραγωγές -Hellenic Film Commission, η παραλία Χιλιαδού της Εύβοιας διεκδικεί το Βραβείο Καλύτερης Ευρωπαϊκής Τοποθεσίας 2022 του Ευρωπαϊκού Δικτύου των Film Commissions (EUFCN), μέσα από ψηφοφορία στην οποία μπορούν να συμμετάσχουν όλοι διαδικτυακά στην Ελλάδα και στο εξωτερικό.

Για μια ακόμη φορά ελληνική τοποθεσία ανάμεσα σε αυτές που διεκδικούν το ετήσιο Βραβείο Καλύτερης Ευρωπαϊκής Τοποθεσίας (European Film Location Award). Το 2019 το κέρδισε η Κέρκυρα, όταν υποδέχτηκε τα γυρίσματα της βρετανικής σειράς “The Durrels”.

Η Χιλιαδού εν καιρώ πανδημίας υποδέχτηκε μέρος των γυρισμάτων που πραγματοποίησε στη χώρα μας η ταινία “Το τρίγωνο της θλίψης” (Triangle of Sadness), στην παραγωγή της οποίας συμμετείχε και η ελληνική εταιρεία Heretic.

Το φυσικό τοπίο της Χιλιαδούς αναδείχτηκε ως ένας από τους πρωταγωνιστέςτου “Τριγώνου της θλίψης”, καθοριστικός για την ατμόσφαιρα και την αισθητική φυσιογνωμία μιαςδιεθνούς κινηματογραφικής παραγωγής. Αποτέλεσμα που δικαιώθηκε με τον Χρυσό Φοίνικα στο τελευταίο φεστιβάλ των Καννών.

Πώς ψηφίζουμε

Από τις 28 Νοεμβρίου 2022 έως και τις 30 Ιανουαρίου 2023 το κοινό μπορεί να επισκεφθεί την πανευρωπαϊκή πλατφόρμα του EUFCN και να ψηφίσει επιλέγοντας την τοποθεσία της προτίμησής του.

Η απονομή του βραβείου θα λάβει χώρα στο Πλαίσιο του European Film Market κατά τη διάρκεια του 73ου Φεστιβάλ Κινηματογράφου Βερολίνου.

Η συμμετοχή στη ψηφοφορία για το Βραβείο Καλύτερης Ευρωπαϊκής Κινηματογραφικής Τοποθεσίας 2022 δίνει το δικαίωμα στους ψηφοφόρους να διεκδικήσουν τριήμερη διαμονή για δύο άτομα στην τοποθεσία που θα κερδίσει το βραβείο (προσφορά του Film Commission της τοποθεσίας).

Ο νικητής, ή η νικήτρια θα επιλεγεί με κλήρωση από το EUFCN και το Cineuropa.

Οι πέντε υποψήφιες τοποθεσίες για το LocationAward του 2022 είναι:
•    Νησιά Brissago για την ταινία Dawn Chorus – Ticino Film Commission (Ελβετία)
•    Παραλία Χιλιαδού για την ταινία Triangle of Sadness – Hellenic Film Commission (Ελλάδα)
•    Η πόλη Port soy για την σειρά for Peaky Blinders (Season 6) – Screen Scotland (Σκωτία)
•    Το ξενοδοχείο Schloss hotel Kronberg γιατηνταινία Spencer – Film Commission Hessen (Γερμανία)
•    Η συνοικία Stari Grad για την ταινία How I Learned To Fly – Filming in Croatia (Κροατία)

Ψηφίστε τη Xιλιαδού εδώ

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.