ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Χριστοπωλητή, όταν σε πλήρωνε το pronews.gr, ήταν καλά;

«Χαλάει» από το απόγευμα ο καιρός με πτώση της θερμοκρασίας και ισχυρές βροχές (βίντεο)

Η θερμοκρασία την Παρασκευή θα παρουσιάσει πρόσκαιρη πτώση

«Χαλάει» από το απόγευμα ο καιρός με πτώση της θερμοκρασίας και ισχυρές βροχές (βίντεο)

Σύμφωνα με το meteo του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών, θα «χαλάσει» ο καιρός τις επόμενες ώρες, καθώς ένα βαρομετρικό χαμηλό που θα κινηθεί από την περιοχή της νότιας Ιταλίας προς την Ελλάδα, θα προκαλέσει επιδείνωση από αργά σήμερα το απόγευμα έως και το Σάββατο με φαινόμενα κατά τόπους ισχυρά, πρόσκαιρη πτώση της θερμοκρασίας και ενίσχυση των ανέμων στο Αιγαίο.

Πιο συγκεκριμένα, όπως αναφέρει το meteo για την πρόβλεψη του καιρού, το επεισόδιο βροχόπτωσης ειδικά την Παρασκευή 14/10 θα είναι κατηγορίας 3, σύμφωνα με τον πενταβάθμιο Δείκτη Επικινδυνότητας Επεισοδίου Βροχόπτωσης (Regional Precipitation Index – RPI) που έχει αναπτυχθεί και εφαρμόζεται επιχειρησιακά στο Εθνικό Αστεροσκοπείο Αθηνών.

Αναλυτικότερα, από αργά το απόγευμα της Πέμπτης θα εκδηλωθούν βροχές στη Δυτική Μακεδονία και στην Ήπειρο, ενώ στο Βόρειο Ιόνιο αναμένονται και καταιγίδες.

Σταδιακά έως το πρωί της Παρασκευής οι βροχές θα επεκταθούν στο υπόλοιπο Ιόνιο, στα υπόλοιπα ηπειρωτικά (εξαιρουμένης της Ανατολικής Μακεδονίας και της Θράκης), στις Σποράδες, στις Κυκλάδες και στα ορεινά της Κρήτης. Καταιγίδες θα σημειωθούν στο Ιόνιο, και στα δυτικά και νότια ηπειρωτικά. Τα φαινόμενα στο Ιόνιο, στη Δυτική Στερεά και στην Πελοπόννησο θα είναι κατά τόπους ισχυρά.

Από τη νύχτα της Παρασκευής 14/10 προς Σάββατο 15/10 βροχές και καταιγίδες θα εκδηλωθούν κυρίως στη Στερεά, στην Πελοπόννησο, στο Κεντρικό και Νότιο Αιγαίο και στην Κρήτη, με τα ισχυρότερα φαινόμενα να αναμένονται στην Πελοπόννησο και στην Κρήτη. Από το απόγευμα του Σαββάτου τα φαινόμενα θα περιοριστούν στην Εύβοια, στην Ανατολική Στερεά, στο Κεντρικό και Νότιο Αιγαίο και στην Κρήτη.

Η θερμοκρασία την Παρασκευή θα παρουσιάσει πρόσκαιρη πτώση στο Ιόνιο και στα ηπειρωτικά και το Σάββατο 15/10 στην Κρήτη, όμως έως την Κυριακή 16/10 θα επανέλθει στα επίπεδα της Πέμπτης 13/10.

Οι βόρειοι άνεμοι στο Αιγαίο, που το πρωί της Παρασκευής δεν θα ξεπερνούν τα 4 έως 5 μποφόρ, θα ενισχυθούν σταδιακά και από τη νύχτα της Παρασκευής 14/10 προς Σάββατο 15/10 θα φτάνουν κατά τόπους τα 6 έως 7 μποφόρ.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.