
Η Άλκηστις Πρωτοψάλτη, ανακοίνωσε με δημοσίευσή της στο Instagram, πως «έφυγε» από τη ζωή, ο σπουδαίος συνθέτης, Νίκος Αντύπας.
Ο Νίκος Αντύπας ήταν ενορχηστρωτής και ντράμερ. Ήταν μια από τις εμβληματικές μορφές της σύγχρονης ελληνικής μουσικής. Υπήρξε μέλος των Socrates (Drank the Conium).
Ενορχήστρωσε δίσκους των Χάρη & Πάνου Κατσιμίχα και της Ελευθερίας Αρβανιτάκη, ενώ στη δεκαετία του ’90 κυκλοφόρησε μια σειρά επιτυχημένων δίσκων -μεταξύ άλλων- με την Χαρούλα Αλεξίου και την Άλκηστη Πρωτοψάλτη. Συνεργάστηκε επί σειρά ετών με τη στιχουργό Λίνα Νικολακοπούλου.
Η Άλκηστις Πρωτοψάλτη έγραψε για τον θάνατο του Νίκου Αντύπα μέσω Instragram:
«Μου είπες “Αλκηστούλα μου θέλω να αφήσω το αποτύπωμα μου”. Αυτή η φράση έμελλε να είναι και ο αποχωρισμός μας. Πού να το φανταζόμουν 15 μέρες πριν ότι αντί να γράψω τον πρόλογο στα καινούργια σου τραγούδια θα έγραφα τον επίλογο.
Τρυφερέ μου φίλε, Καλλιτεχνάρα μου! Σα το νερό ήρθες και φεύγεις σαν αέρας… Και τώρα ποιος θα φέρνει κουλουράκια και κέικ με κανέλλα; Ποιος θα λέει “Αλκηστούλα μου” και θα γελάει με τη καρδιά του στο στούντιο;
Νίκο μου τι αποτύπωμα άφησες!!!!!!… 400 και…. παραστάσεις με το Ηφαίστειο, 3 δίσκους και 35 χρόνια φιλίας και αγάπης…
Νίκο μου, βρε άτιμο πλάσμα ήσουν, τόσο ήρεμος και όμορφος στην εντατική που για μια στιγμή νόμισα ότι θα άνοιγες τα μάτια και θα μου έλεγες -Χα !! Στην έφερα Το πίστεψες εεε!
Νίκο μου αδιανόητο.
Έλα σήκω πάμε να τραγουδήσουμε να κάνουμε όνειρα, να ξεχαστούμε. Έλα πάμε στο στέκι μας να φάμε ομελέτες και να πιούμε ζεστή σοκολάτα. Έλα να πάμε στη Πράγα και στο Παρισάκι με το διθέσιο και τη Λίνα μας.
Ένα ένα τα κομμάτια μας αποκολλούνται και γίνονται δορυφόροι στο σύμπαν… Νίκο μου μεγαλώσαμε ξαφνικά… Ο, τι αφήσαμε στη μέση θα το ολοκληρώσω στο υπόσχομαι…
Μαρία μου και Εμανουέλλα μου έφυγε ΕΥΤΥΧΙΣΜΕΝΟΣ.
“Ελεύθερος ξανά, παντού και πουθενά ο, τι αγαπώ θα σωθεί κι εγώ στο κόσμο θα βγω απ’ την αρχή…”. Νίκο μου θα σε ευγνωμονώ για πάντα για ό,τι “νοιώσαμε”».
Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.
Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com
Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο info3@pronews.gr και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.