Ερωτικά έργα τέχνης αρχαιοελληνικού στυλ στους δρόμους της Βαλένθια (φώτο)

Ερωτικά έργα τέχνης αρχαιοελληνικού στυλ στους δρόμους της Βαλένθια (φώτο)

Ο Ισπανός καλλιτέχνης Άντονι Μιρό, έχει ξεσηκώσει θύελλα αντιδράσεων στη Βαλένθια, με τα αρχαιοελληνικής έμπνευσης έργα του, ερωτικού περιεχομένου.

Προκειμένου να διαφημίσει την επικείμενη έκθεσή των έργων του σε πολιτιστικό κέντρο της ισπανικής πόλης, ο Μιρό τοποθέτησε ένα δείγμα των μεταλλικών αγαλμάτων του.

Ωστόσο δεν ήταν όλα τα σχόλια θετικά με τους περισσότερους να εστιάζουν στο θέμα των αγαλμάτων.

«Η παρουσίαση στο δρόμο αυτών των αγαλμάτων που παρουσιάζουν πεολειχίες, αυνανισμούς και γεννητικά όργανα μπορεί να παραβιάζουν τους νόμους για την προστασία των ανηλίκων σημειώνει σε ανακοίνωσή του η συντηρητική ένωση Family Forum.

Ο Μιρό είπε στο Γαλλικό Πρακτορείο Ειδήσεων ότι κατασκεύασε τα έργα του το 2007 αντλώντας έμπνευση από τις φιγούρες σε κεραμικά αρχαιοελληνικής προέλευσης.

«Είναι μια επανασύνδεση με τις ρίζες μας» συμπλήρωσε ο Ισπανός καλλιτέχνης απευθύνοντας έκκληση τα έργα του να κριθούν ως κανονικά και ως «πράξη αγάπης».

Ερωτηθείς, τέλος, για το αν ήταν σωστό να τοποθετηθούν στο λιμάνι της Βαλένθια, ο Ισπανός καλλιτέχνης απάντησε ότι αυτός ήταν ο χώρος τους «με πρόσωπο στη Μεσόγειο ώστε να κοιτούν προς την Ελλάδα, την κοιτίδα του πολιτισμού».

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!
ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.