ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Έτσι εξηγείται το σπίτι του Βολταίρου...

Γ.Πατούλης: : «O πολιτισμός μας αποτελεί βασικό πυλώνα της πολιτικής από πάντα»

Γ.Πατούλης: : «O πολιτισμός μας αποτελεί βασικό πυλώνα της πολιτικής από πάντα»

Ο Περιφερειάρχης Αττικής, Γιώργος Πατούλης, με την βοήθεια των συνεργατών του παρουσίασε περισσότερες από 150 εκδηλώσεις, προϋπολογισμού άνω του 1 εκατ. ευρώ, που θα φιλοξενηθούν σε περίπου 45 διαφορετικούς Δήμους της Αττικής και τόνισε ότι ο πολιτισμός δεν αποτελεί πολυτέλεια.

Σε μια περίοδο δύσκολη που η ανάγκη για πολιτιστικές ανάσες είναι μεγαλύτερη από ποτέ και που ο χώρος του πολιτισμού και οι εκπρόσωποί του δοκιμάζονται σκληρά από τις συνθήκες που διαμορφώθηκαν λόγω κορωνοϊού, η πρωτοβουλία αυτή κρίνεται ως ιδιαίτερα σημαντική και μάλιστα σε πολλαπλά επίπεδα.

«Ο Πολιτισμός δεν είναι πολυτέλεια είναι τρόπος ζωής» υπογράμμισε ο Περιφερειάρχης Αττικής κ. Γιώργος Πατούλης κατά την διάρκεια της συνέντευξης τύπου που δόθηκε το μεσημέρι, σε κεντρικό ξενοδοχείο της Αθήνας, με την τήρηση, βεβαίως, όλων των απαραίτητων μέτρων ασφαλείας. «Ο Πολιτισμός υπήρξε βασικός πυλώνας της πολιτικής μας από την πρώτη στιγμή» τόνισε ο κ. Πατούλης προσθέτοντας με νόημα: «Εμείς θα είμαστε κοντά στους εργάτες της τέχνης στα δύσκολα».

Αναφερόμενος στο πρόγραμμα των εκδηλώσεων, οι οποίες θα φιλοξενηθούν, μεταξύ άλλων, σε Αττικό Άλσος, Πεδίον του Άρεως, Ελαιώνα αλλά και σε ανοιχτούς χώρους που φιλοξενούν μεγάλα φεστιβάλ των Δήμων, που στηρίζει η Νομαρχία, όπως το Φεστιβάλ Στη Σκιά των Βράχων, το Φεστιβάλ Ελευσίνας, το Φεστιβάλ Πέτρας κ.α., ο κ. Πατούλης έδωσε ιδιαίτερη έμφαση στην συνεργασία με το Εθνικό Θέατρο. Στο πλαίσιό της θα δοθούν 8 συνολικά παραστάσεις της αρχαία τραγωδίας του Αισχύλου «Πέρσες», σε σκηνοθεσία Δημήτρη Λιγνάδη, οι οποίες θα φιλοξενηθούν στο Θέατρο του Αττικού Άλσους, στις 6, 7, 8, 9, 11, 12 και 13 Αυγούστου.

Ο γνωστός ηθοποιός και Εντεταλμένος Περιφερειακός Σύμβουλος αρμόδιος για θεατρικές και μουσικές εκδηλώσεις Χάρης Ρώμας, ο οποίος εργάστηκε σκληρά τους τελευταίους μήνες, μαζί με την Αντιπεριφερειάρχη Πολιτισμού κ. Δουνδουλάκη για την διαμόρφωση του προγράμματος, υπογράμμισε πως οι επιλογές των καλλιτεχνών που θα συμμετάσχουν έγινε με απόλυτη αντικειμενικότητα: «Η επιλογή δεν έγινε με πολιτικά κριτήρια ή διάθεσης να βολέψουμε φίλους και ημέτερους αλλά τα βασικά κριτήρια ήταν τα ποιοτικά εχέγγυα και η στήριξη των μικρών παραγωγών» ενώ εξομολογήθηκε πως είναι πολλοί οι συνάδελφοί του καλλιτέχνες που τού έχουν δηλώσει πως αντιμετωπίζουν πρόβλημα επιβίωσης.

Ο Χάρης Ρώμας ανέφερε επίσης πως «είναι πολύ συγκινητικά τα ευχαριστήρια μηνύματα που λαμβάνει η Περιφέρεια από Δημάρχους της Αττικής για την ουσιαστική συμβολή της στην διεξαγωγή των φεστιβάλ τους». Να σημειωθεί εδώ πως, όπως αναφέρθηκε, το πασίγνωστο Φεστιβάλ Στη Σκιά των Βράχων δεν θα πραγματοποιούνταν φέτος στον Βύρωνα εάν δεν υπήρχε η καθοριστική στήριξη της Περιφέρειας Αττικής.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Το παρών στην συνέντευξη τύπου έδωσαν αρκετοί καλλιτέχνες που θα συμμετάσχουν στις εκδηλώσεις μεταξύ των οποίων και ο Γιώργος Κατσαρός, ο Γεράσιμος Ανδρεάτος, η Χριστίνα Αλεξανιάν Ζωή Παπαδοπούλου, Κερασία Σαμαρά και Λένα Αλκαίου.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.