«Έφυγε» από τη ζωή η τραγουδίστρια της κάντρι Τζόντι Μίλερ

Η διάσημη τραγουδίστρια άφησε την τελευταία της πνοή στο σπίτι της στο Μπλάνσαρντ της Οκλαχόμα

«Έφυγε» από τη ζωή η τραγουδίστρια της κάντρι Τζόντι Μίλερ

Σε ηλικία 80 ετών, πέθανε από επιπλοκές της νόσου του Πάρκινσον η βραβευμένη με Grammy τραγουδίστρια, Τζόντι Μίλερ.

Η διάσημη τραγουδίστρια της country μουσικής άφησε την τελευταία της πνοή στο σπίτι της στο Μπλάνσαρντ της Οκλαχόμα, από επιπλοκές της νόσου του Πάρκινσον.

Η πρώτη μεγάλη επιτυχία της Μίλερ ήρθε το 1964 με το τραγούδι της «He Walks Like a Man» και ακολούθησε το «Queen of the House», το οποίο της χάρισε βραβείο Grammy στην κατηγορία Καλύτερης Γυναικείας Ερμηνείας το 1966.

Η Μίλερ ήταν από τις πρωτοπόρες γυναίκες τραγουδίστριες διαφορετικών ειδών μουσικής, πέρασε από την ποπ/φολκ ετη σφαίρα της κάντρι μουσικής και άνοιξε τον δρόμο στις Λίντα Ρόντσταντ, Αν Μάρεϊ και πολλές άλλες.

«Η Τζόντι Μίλερ είχε αυτή την έμφυτη, θεόσταλτη ικανότητα να ερμηνεύει και να επικοινωνεί με τους πιο όμορφους τόνους και διακυμάνασεις» ανέφερε η επί σειρά ετών εκπρόσωπός της, Τζένιφερ Μακ Μάλλεν, σε δήλωσή της.

«Το έκανε να φαίνεται και να ακούγεται τόσο εύκολο που μερικές φορές χρειάζεσαι χρόνο για να συνειδητοποιήσεις το μεγαλείο αυτού που ακούς. Αλλά ήταν εξίσου αυθεντική και εξαιρετική στη ζωή της, όπως ήταν στη σκηνή και στους δίσκους» πρόσθεσε.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Η Μίλερ αποσύρθηκε από τις περιοδείες τη δεκαετία του 1980 και πήγε να ζήσει με τον σύζυγό της, Μόντι Μπρουκς, σε ράντσο αλόγων στο Μπλάνσαρντ. Εκεί ξεκίνησε ένα νέο κεφάλαιο στη ζωή της ως τραγουδίστρια της γκόσπελ.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.