Η επανάσταση του 1821 στο Χόλιγουντ: Πρεμιέρα την 1η Μαρτίου για τους «Βράχους της Ελευθερίας»

Η επανάσταση του 1821 στο Χόλιγουντ: Πρεμιέρα την 1η Μαρτίου για τους «Βράχους της Ελευθερίας»

Το 2019 είναι η χρονιά που η επανάσταση του 1821 θα βρεθεί στη μεγάλη οθόνη μέσω Χόλιγουντ.

Ή τουλάχιστον μία πτυχή της ιστορίας του αγώνα των Ελλήνων για ανεξαρτησία. Μέσα από τη ματιά της Μαριάν Μητρόπουλου και την ερωτική ιστορία μιας Ελληνίδας και ενός Οθωμανού αξιωματικού του στρατού.

Εδώ και πάνω από 10 χρόνια, η Μαριάν Μητρόπουλος, σύζυγος του Ελληνοαμερικανού δισεκατομμυριούχου επενδυτή και επιχειρηματία Ντιν Μητρόπουλος (2,6 δισ. δολάρια η περιουσία του σύμφωνα με το περιοδικό Forbes), προσπαθεί να μεταφέρει στον κινηματογράφο την ιδέα της για αυτή την ταινία

Ήδη από το 2010, είχε συμφωνήσει με τον Ινδό σταρ Σάσι Καπούρ για να έχει τον πρωταγωνιστικό ρόλο στο «Daughter of Destiny» (Κόρη του Πεπρωμένου), όπως θα λεγόταν τότε η ταινία. Τα πλάνα της περιελάμβαναν ένα καστ Κρίστιαν Μπέιλ, Χαβιέ Μπαρδέμ και Πενέλοπε Κρουζ.

Τα χρόνια πέρασαν και η ταινία ετοιμάζεται να κάνει πρεμιέρα την 1η Μαρτίου, με αλλαγμένο όμως τίτλο.

Σκηνοθέτης του «Cliffs of Freedom» (Οι Βράχοι της Ελευθερίας), είναι ο Βαν Λινγκ και πρωταγωνιστές τους Τζαν Ουντίν, Ράζα Τζάφρεϊ και Τάνια Ρέιμοντ.

Σε δεύτερους ρόλους η Μητρόπουλος έχει καταφέρει να κλείσει έναν κάτοχο Όσκαρ,τον Κρίστοφερ Πλάμερ και μία κάτοχο Τόνι και Γκράμι, την Πάτι Λουπόν.

Το καστ συμπληρώνουν γνωστοί Ελληνοαμερικανοί του Χόλιγουντ όπως οι Μπίλι Ζέιν και Κώστας Μάντιλορ ενώ θα παίζει και η καλτ φυσιογνωμία Λανς Χέντρικσεν.

Τα γυρίσματα της ταινίας πραγματοποιήθηκαν στο Αλμπουκέρκι στο Νέο Μεξικό.

Η υπόθεση του «Cliffs of Freedom» θέλει τον Οθωμανό συνταγματάρχη Ταρίκ να χαρίζει τη ζωή στη 12χρονη Άννα-Χριστίνα, και να την ξανασυναντάει χρόνια αργότερα, όταν έχει ξεσπάσει η Επανάσταση του 1821. Τότε συμπλέκονται ο έρωτας και το γεγονός ότι αγώνας για την ανεξαρτησία ήταν πάνω απ’ όλα.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.