ΚΛΕΙΣΙΜΟ
«Η Ευρώπη θέλει Κυριάκο και Ούρσουλα» ανέκραξε ο Σχοινάς! - Και «Pfizer»;

Μπόμπι Φούλερ: Ο πασίγνωστος τραγουδιστής που πέθανε μυστηριωδώς μετά την μεγαλύτερή του επιτυχία (βίντεο)

Το σώμα και τα χέρια του ήταν καλυμμένα με μώλωπες και ήταν εμποτισμένος με βενζίνη

Μπόμπι Φούλερ: Ο πασίγνωστος τραγουδιστής που πέθανε μυστηριωδώς μετά την μεγαλύτερή του επιτυχία (βίντεο)

Η θλιβερή ιστορία του νεαρού τραγουδιστή από το Τέξας έχει γεννήσει θεωρίες συνωμοσίας και φήμες σχεδόν από τη στιγμή που το σώμα του ανακαλύφθηκε πεσμένο πάνω από τη θέση του οδηγού ενός αυτοκινήτου σε ένα πάρκινγκ του Λος Άντζελες, κάτι που οι ερευνητές αποφάσισαν γρήγορα ότι ήταν αυτοκτονία.

Από τότε κυκλοφορούν ιστορίες για πάρτι με LSD που πήγαν στραβά, οργανωμένο έγκλημα και άλλες θεωρίες για τα γεγονότα που οδήγησαν στον θάνατο του Φούλερ. Τι συνέβη λοιπόν στον Μπόμπι Φούλερ και τον οδήγησε στον θάνατό του σε ηλικία 23 ετών; Το μυστήριο είναι τόσο συναρπαστικό τώρα, όσο και πριν από σχεδόν 50 χρόνια.

Μετά την άνοδο του τραγουδιού στα εθνικά τσαρτ το “I Fought the Law”, φαινόταν ότι υπήρχαν σπουδαία πράγματα για τον όμορφο τραγουδιστή και το συγκρότημά του, αλλά δυστυχώς αυτό δεν θα συνέβαινε. Έξι μήνες μετά τη μεγάλη επιτυχία του τραγουδιού, ο Bobby Fuller βρέθηκε νεκρός.

Το σώμα και τα χέρια του ήταν καλυμμένα με μώλωπες και ήταν εμποτισμένος με βενζίνη, ξαπλωμένος μπρούμυτα. Ένα ανοιχτό δοχείο υγραερίου κάθισε στο πάτωμα του αυτοκινήτου και τα παράθυρα τυλίχτηκαν, οδηγώντας στην αρχική απόφαση ότι είχε αυτοκτονήσει εισπνέοντας αναθυμιάσεις βενζίνης.

Αν και αυτό ακούγεται λογικό εκ πρώτης όψεως, οι ερευνητές απέτυχαν να ασφαλίσουν τη σκηνή και δεν σκέφτηκαν καν να ελέγξουν το δοχείο αερίου για δακτυλικά αποτυπώματα ή να συνεχίσουν μια έρευνα περισσότερο από αυτό που φαινόταν προφανές όταν είδαν το σώμα στο αυτοκίνητο.

Δυστυχώς, η αποτυχημένη έρευνα καθιστά σταθερή απόδειξη για οτιδήποτε είναι δύσκολο να βρεθεί, και αντ’ αυτού έχουμε μόνο τις πολυάριθμες φήμες και τις προσωπικές αναφορές ανθρώπων κοντά στον Fuller τη στιγμή του θανάτου του.

Πολλοί από τους πιο κοντινούς του, δεν πιστεύουν καν την ιστορία αυτοκτονίας και η επίσημη αιτία θανάτου άλλαξε τρεις μήνες αφότου είχε αρχικά εκδοθεί σε «τυχαία ασφυξία», κάτι που θα έδειχνε ότι δεν αυτοκτόνησε επίτηδες.

Γιατί τα ρούχα του ήταν εμποτισμένα με βενζίνη; Ακόμη και σε έναν κλειστό χώρο, φαίνεται απίθανο να συγκεντρωθούν αρκετοί αναθυμιάσεις για να μουλιάσουν τα ρούχα ενός ατόμου, και κανένας από τους στενούς συνεργάτες ή τα αγαπημένα του πρόσωπα του δεν είπε ότι φαινόταν να έχει κάποιο ψυχολογικό πρόβλημα. Είχε κάποιος σκοπός να πυρπολήσει το αυτοκίνητο, αλλά έπρεπε να φύγει βιαστικά; Γιατί;

Ένα νέο βιβλίο, το I Fought the Law: The Life and Strange Death of Bobby Fuller των Miriam Linna και Randell Fuller, αναφέρει ότι ένας ηγέτης της δισκογραφικής βιομηχανίας ονόματι Morris Levy ήταν ο πραγματικός εγκέφαλος πίσω από τον θάνατο του Fuller.

Aκόμα κι αν δεν είναι, η φήμη του Levy για τις σκληρές τακτικές, την εκμετάλλευση των καλλιτεχνών και τις διασυνδέσεις με συμμορίες τον κάνει σίγουρα έναν υποψήφιο για έναν ανεξιχνίαστο φόνο.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Όμως, καθώς ο θάνατος του Bobby Fuller εξακολουθεί να θεωρείται επίσημα αυτοκτονία ή ατύχημα, δεν υπάρχει μεγάλο ενδιαφέρον για την επανέναρξη μιας πραγματικής έρευνας για τον θάνατό του, οπότε είναι πιθανό να μη μάθουμε ποτέ με βεβαιότητα τι συνέβη για να βάλει τέλος στη ζωή του δημοφιλούς νεαρού μουσικού από το Τέξας. Τουλάχιστον θα έχουμε πάντα τη μουσική του…

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.