ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Έτσι εξηγείται το σπίτι του Βολταίρου...

Η βροχή απειλεί την Παναγία των Παρισίων – Τρέχουν να την καλύψουν (φώτο)

Η βροχή απειλεί την Παναγία των Παρισίων – Τρέχουν να την καλύψουν (φώτο)

Η Παναγία των Παρισίων είναι αντιμέτωπη με μία νέα απειλή, μετά την καταστροφική φωτιά.

Οι αρχιτέκτονες εσπευσμένα καλύπτουν με μουσαμά την Παναγία των Παρισίων, προκειμένου να προλάβουν τις περαιτέρω ζημιές που μπορεί να προκαλέσει στον καθεδρικό η βροχή. Αξίζει να σημειωθεί ότι για την εργασία αυτή έχουν επιστρατευτεί επαγγελματίες ορειβάτες. Μπόρες και καταιγίδες αναμένονται το απόγευμα της Μ. Τρίτης στη γαλλική πρωτεύουσα. Μάλιστα, οι αρχιτέκτονες φοβούνται ότι η σφοδρή βροχόπτωση μπορεί να προκαλέσει περαιτέρω κατάρρευση του θόλου. Ήδη τμήμα του έχει καταρρεύσει εξαιτίας της φωτιάς.

Η τοποθέτηση του προστατευτικού είναι η πρώτη προτεραιότητα, τόνισε ο επικεφαλής αρχιτέκτονας στην Παναγία των Παρισίων, Φιλίπ Βιλνέβ. Ηδη, έχουν αρχίσει να «τυλίγουν» τμήματα του καθεδρικού με το προστατευτικό. Παράλληλα υπάρχουν πλάνα να δημιουργηθεί μια «ομπρέλα» στη στέγη, που θα προστατεύει τον καθεδρικό κατά τη διάρκεια των εργασιών αποκατάστασης. Ομως, η ομπρέλα δεν είναι ακόμη έτοιμη.

Μετά την καταστροφική πυρκαγιά της 15ης Απριλίου, γίνονται προσπάθειες για τη σταθεροποίηση της Παναγίας των Παρισίων. Ο Εμανουέλ Μακρόν έχει δεσμευθεί ότι οι εργασίες αποκατάστασης θα έχουν ολοκληρωθεί μέσα στην επόμενη πενταετία. Το κόστος τους θα είναι τεράστιο, αλλά ήδη επιχειρηματίες από όλο τον κόσμο ήδη έχουν προσφέρει εκατοντάδες εκατομμύρια ευρώ.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!
ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.