ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Έτσι εξηγείται το σπίτι του Βολταίρου...

Ακέφαλη η Κρατική Ορχήστρα Θεσσαλονίκης – Παραιτήθηκαν τρία μέλη της διοίκησης

Ακέφαλη η Κρατική Ορχήστρα Θεσσαλονίκης – Παραιτήθηκαν τρία μέλη της διοίκησης

Ακέφαλη έμεινε η Κρατική Ορχήστρα Θεσσαλονίκης καθώς παραιτήθηκαν τρία από τα πέντε συνολικά μέλη του διοικητικού συμβουλίου της. Πρόκειται για τον πρόεδρο του Δ.Σ. του ΕΤΟΣ/ΚΟΑ, Χανς-Ούβε Μάτσκε και τα μέλη Ελευθερία Παπαδημητρίου και Μιχάλης Νηστικάκης οι οποίοι υπέβαλαν τις παραιτήσεις τους στο υπουργείο Πολιτισμού και Αθλητισμού λίγες μόλις ημέρες μετά την παραίτηση του αντιπροέδρου του ΔΣ Δημήτρη Χανδράκη.

Η αλήθεια είναι πως εδώ και αρκετό καιρό υπήρχε μεγάλη ένταση ανάμεσα στα μέλη του διοικητικού συμβουλίου και τους μουσικούς της ορχήστρας οι οποίοι εξέφραζαν ανοιχτά τις επιφυλάξεις τους για την υποστήριξη του Δ.Σ προς τα συμφέροντα της Κρατικής Ορχήστρας της Συμπρωτεύουσας.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Από την πλευρά τους, τα παραιτηθέντα μέλη ισχυρίζονται πως έχουν εργαστεί σκληρά για την βιωσιμότητα και την πρόοδο της ορχήστρας αναφέροντας χαρακτηριστικά πως μέσα στα τρία χρόνια της θητείας τους κατάφεραν να καλύψουν τα μεγάλα χρέη της, τα οποία ανέρχονταν σε περισσότερα από 2 εκ ευρώ, να αυξήσουν τον αριθμό του μόνιμου προσωπικού της και να διαχειριστούν, κατά τον καλύτερο δυνατό τρόπο, τα 400 εκ που έλαβαν ως έκτακτη επιχορήγηση.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.