ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Χριστοπωλητή, όταν σε πλήρωνε το pronews.gr, ήταν καλά;

Αλίκη Βουγιουκλάκη: Όταν κινδύνευσε η ζωή της στα γυρίσματα ταινίας (βίντεο)

Η Αλίκη πέφτοντας χτύπησε στο πίσω μέρος του κεφαλιού της και λιποθύμησε

Αλίκη Βουγιουκλάκη: Όταν κινδύνευσε η ζωή της στα γυρίσματα ταινίας (βίντεο)

Αρκετές κλασικές Ελληνικές ταινίες της χρυσής εποχής του Ελληνικού κινηματογράφου είναι συνδεδεμένες με γιορτές, επετείους ή συγκεκριμένες χρονικές περιόδους.

Σήμα κατατεθέν των «Φώτων» οπότε και συνήθως προβάλλεται εκείνη την ημέρα στην Ελληνική τηλεόραση η «Μανταλένα» της Αλίκης Βουγιουκλάκη εξαιτίας της σκηνής που ανήμερα των Θεοφανίων πέφτει στη Θάλασσα για να πιάσει τον Σταυρό.

Η ταινία γυρίστηκε στην Αντίπαρο το 1960 και σε αυτή κινδύνευσε η ζωή της Αλίκης Βουγιουκλάκη. Στο γύρισμα μιας δύσκολης σκηνής η Βουγιουκλάκη τσακώνεται με τον Παπαμιχαήλ ενώ βρίσκονται πάνω στις βάρκες τους και βάσει του σεναρίου έπρεπε στο τέλος της σκηνής να καταλήξουν στο νερό της θάλασσας.

Η Αλίκη πέφτοντας χτύπησε στο πίσω μέρος του κεφαλιού της και λιποθύμησε. Επικράτησε πανικός γιατί όλοι φοβήθηκαν ότι κάτι σοβαρό είχε πάθει η ηθοποιός.

Ευτυχώς ύστερα από λίγα λεπτά συνήλθε και η συγκεκριμένη σκηνή γυρίστηκε ξανά όμως μετά από πολλές μέρες, χωρίς να υπάρξει κάποιο άλλο απρόοπτο.

Πάντως όλη η ιστορία αλλά και η σκηνή του Σταυρού ήταν αληθινή.

Το σενάριο βασίστηκε στην πραγματική ζωή μιας γυναίκας του νησιού με το όνομα Μαρουσώ, που όταν πέθανε ο άνδρας της ανέλαβε να δουλέψει την βάρκα του για να μεγαλώσει τα παιδιά και τα αδέρφια της.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

#038;ab_channel=PronewsTV
ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.