ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Χριστοπωλητή, όταν σε πλήρωνε το pronews.gr, ήταν καλά;

Πύργος του Άιφελ στα… Φιλιατρά: Mία αμφιλεγόμενη δημιουργία στη Μεσσηνία

Το 2012 ο δήμαρχος Παρισίων είχε κάνει αναφορά στην UNESCO, ζητώντας την «άμεση απομάκρυνση του ομοιώματος του Πύργου του Άιφελ»

Πύργος του Άιφελ στα… Φιλιατρά: Mία αμφιλεγόμενη δημιουργία στη Μεσσηνία

Η εικόνα που αντικρίζουν όσοι περνούν από τα Φιλιατρά Μεσσηνίας είναι ένας πύργος… Άιφελ στην είσοδο της πόλης. Ή βασικά ένα αντίγραφο του διάσημου αυτού έργου τέχνης, κάτι το οποίο έχει δημιουργήσει πολλές συζητήσεις για το αν συνάδει με το περιβάλλον και τον κόπο που χρειάστηκε για να ανεγερθεί.

Το εν λόγω δημιούργημα, σίγουρα έγινε για να «ακουστούν» τα Φιλιατρά και να διαφημιστεί η πόλη. Η στόχευση αυτή βέβαια είναι τόσο αμφιλεγόμενη που δεν ξέρουμε κατά πόσο ανταποκρίθηκε στα επιθυμητά αποτελέσματα.

Άλλοι λένε ότι πρόκειται για το πιο “κίτς” αξιοθέατο αυτής της χώρας και άλλοι ταξιδεύουν πολλά χιλιόμετρα προκειμένου να φωτογραφηθούν μπροστά σε αυτό.

Μάλιστα, τον Μάρτιο του 2012 ο δήμαρχος Παρισίων είχε κάνει αναφορά στην UNESCO για τον Πύργο του Άιφελ στα Φιλιατρά ζητώντας την «άμεση απομάκρυνση του ομοιώματος του Πύργου του Άιφελ, που πρόκειται για καρικατούρα αισχίστης μορφής και υψίστης αισθητικής προσβολής στο γαλλικό πολιτισμό και την παγκόσμια αρχιτεκτονική διανόηση, και βρίσκεται σε μικρή επαρχιακή κωμόπολη της Πελοποννήσου στην Ελλάδα».

Η πόλη αυτή φημίζεται για τις εξαιρετικές παραλίες της (η παραλία του Λαγούβαρδου είναι από τις πιο γνωστές στην Ευρώπη για τους σέρφερς), ενώ έχει και σχετικά καλή ρυμοτομία.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Δείτε μόνοι σας και σχολιάστε.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.