ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Πώς μπορεί να ξεφτιλίσεις στην Ελλάδα και τις πιο ιερές έννοιες: Βάζεις τον Αυτιά να ανακράξει «Πατρίδα, Θρησκεία, Οικογένεια»!

Σάπισαν τα χείλη της Κατερίνας Πλουμιδάκη μετά από πλαστική – Σοκάρουν οι εικόνες

Δεν έχει πλέον αίσθηση στο άνω χείλος, καθώς της έχουν αφαιρεθεί οι μύες

Σάπισαν τα χείλη της Κατερίνας Πλουμιδάκη μετά από πλαστική – Σοκάρουν οι εικόνες

Η συγγραφέας και δημοσιογράφος Κατερίνα Πλουμιδάκη κατά τη διάρκεια τηλεοπτικής της συνέντευξης το πρωί της Τρίτης 4 Απριλίου, μίλησε για την περιπέτεια που λίγο έλειψε να της στοιχίσει τη ζωή.

Ο Γολγοθάς της Κατερίνας Πλουμιδάκη ξεκίνησε μετά από μια αισθητική επέμβαση στα χέρια Έλληνα πλαστικού χειρουργού που δραστηριοποιείται στη Φλόριντα. Είδε τα χείλη της να καταστρέφονται από τη μια στιγμή στην άλλη.

Η Κατερίνα Πλουμιδάκη δεν έχει πλέον αίσθηση στο άνω χείλος, καθώς της έχουν αφαιρεθεί οι μύες. Η περιπέτειά της ξεκίνησε τέλη Νοεμβρίου του 2020, όταν θέλησε να αφαιρέσει το κολαγόνο που είχε βάλει στα χείλη της πριν από 30 χρόνια.

Ήταν στις 19 Ιουλίου του 2021 που υποβλήθηκε στην επέμβαση. Την είχε πείσει πως πρόκειται για μια επέμβαση ρουτίνας. Στην αρχή δεν είχε πάει το μυαλό της ότι είχε προκύψει κάτι σοβαρό μετά το χειρουργείο. Δεν της είχε εξηγήσει το πόσο σοβαρό ήταν.

Συγκλονισμένη εξομολογήθηκε στο «Πρωινό» πώς κατέληξε από την αφαίρεση κολλαγόνου στα χείλη της να μην έχει μύες στο πάνω χείλος.

«Για εννέα μήνες έτρωγα με καλαμάκι. Όλα αλεσμένα. Δεν επιτρεπόταν να κάνω καθόλου κινήσεις.

Έκανα 7 χειρουργεία και πάνω από 40 εβδομάδες ενέσιμα. Θα συνεχίσω τις ενέσεις για άλλον 1,5 χρόνο, όπως μου είπαν. Μου αφαίρεσε τους μύες και θα μπορούσα να είχα πεθάνει ή να πάθαινα εγκεφαλικό.

Για ένα χρόνο μας εκλιπαρούσε να μην του κάνουμε μήνυση. Έκανε έξι λάθη σε ένα χειρουργείο. Είμαι η μοναδική στον κόσμο με τέτοια ζημιά από ένα τέτοιο χειρουργείο», σημείωσε η Κατερίνα Πλουμιδάκη. Ό,τι εφαρμόζεται πάνω της γίνεται πειραματικά, καθώς δεν υπάρχει άλλη αντίστοιχη περίπτωση.

«Έκανα παρέα με τον Θεό και έτσι την έβγαλα καθαρή. Μπήκα σε κάποια άλλη σφαίρα. Είχα μια ανώτερη δύναμη που με βοηθούσε και ήταν δίπλα μου. Αισθανόμουν ότι είχα βάλει τον Θεό μέσα μου και από εκεί λειτουργούσα. Από εκεί πήρα όλη τη δύναμη για να ανταπεξέλθω.

Ήθελα να πεθάνω εννοείται. Απλά τις μεθόδους σκεφτόμουν. Σκεφτόμουν πόσα χάπια να πιω ώστε να πεθάνω και να μη μείνω φυτό», σημείωσε η Κατερίνα Πλουμιδάκη.

Η Κατερίνα Πλουμιδάκη για την επέμβαση

Όλα ξεκίνησαν τον Νοέμβριο του 2020. Σε μία μονοήμερη εκδρομή που είχε πάει με τον σύζυγό της στο Χιούστον όπου μένουν μόνιμα. Ήταν εκεί που γνώρισε τον πλαστικό χειρουργό τυχαία.

«Με κοιτούσε έντονα και μέσα σε πέντε λεπτά, χωρίς να του έχω δώσει κανένα δικαίωμα και με ρωτάει: “Τι έχεις κάνει στα χείλη σου;”. Η αλήθεια είναι πως πριν από 30 χρόνια είχα κάνει μια ένεση κολλαγόνου. Είχα λεπτά χείλη και ήθελα λίγο να τα αυξήσω, τίποτα υπερβολικό».

Ο εν λόγω Έλληνας γιατρός προσπάθησε να την πείσει πως πρέπει να αφαιρέσει το υλικό από τα χείλη της για να βελτιωθεί η εμφάνισή της.

Της είπε μάλιστα πως πρόκειται για μία επέμβαση ρουτίνας. Μετά από έναν χρόνο από την πρώτη τους συνάντηση και πολλή σκέψη, η γνωστή συγγραφέας πέρασε το κατώφλι του ιατρείου του.

«Τον Ιούλιο του 2021 τον επισκέφτηκα και τον ίδιο μήνα χειρουργήθηκα. Όλους αυτούς τους μήνες ο ίδιος είχε κρατήσει επαφή μαζί μας. Μας έπαιρνε συχνά τηλέφωνο, τον άντρα μου κι εμένα και αναπτύξαμε μια φίλια μαζί του. Κατάφερε και κέρδισε την πλήρη εμπιστοσύνη μας».

«Κόντεψα να πεθάνω»

Λειτουργούσε αργά και μεθοδικά. Ένα χειρουργείο ρουτίνας, όπως το παρουσίασε ο πλαστικός χειρουργός, κράτησε έξι ολόκληρες ώρες.

«Όπως με ενημέρωσε ο γιατρός δεν είχα καλή επούλωση, η αλήθεια είναι πως το χειρουργημένο σημείο νέκρωνε χωρίς εκείνος προφανώς να το έχει αντιληφθεί. Αποφάσισε να μου χορηγήσει μία ένεση με αιμοπετάλια για να αποκαταστήσει την βλάβη.

Αυτό οδήγησε σε περαιτέρω θρόμβωση και κατέστρεψε οποιαδήποτε εναπομείνασα ροή αίματος αντί να ανακουφίσει την φλεβική συμφόρηση. Έμεινα με το νεκρό δέρμα από τις 27 Ιουλίου μέχρι τις 6 Αυγούστου, με κίνδυνο να πεθάνω».

Η Κατερίνα Πλουμιδάκη κατέληξε να κάνει τελικά 7 χειρουργεία για να σώσει όχι μόνο τα χείλη της, αλλά και την ίδια τη ζωή της.

Πέρασε από τα χέρια 22 γιατρών σε Ελλάδα και ΗΠΑ, με την περίπτωσή της να χαρακτηρίζεται από ειδικούς μοναδική στον κόσμο.

Δύο χρόνια μετά από το πρώτο χειρουργείο που την έφερε σε αυτήν την κατάσταση, δυσκολεύεται αρκετά να ανταπεξέλθει σε απλές συνήθειες που κάποτε έκανε με ευκολία.

«Δεν μπορώ να αναπνεύσω καλά γιατί η μύτη μου έχει μετατοπιστεί από το κέντρο του προσώπου μου. Δεν επιτρέπεται να εκτεθώ στον ήλιο, να βγω έξω αν έχει πολύ κρύο γιατί δεν έχω καλή αιμάτωση.

Δεν επιτρέπεται να τρέξω ή να κάνω οποιοδήποτε άθλημα, κολύμπι στη θάλασσα, δεν μπορώ να φάω κανονικά, δεν μπορώ να γελάσω, να κλάψω, να χασμουρηθώ, να τραγουδήσω, να φιλήσω.

Δεν έχω πια σφιγκτήρα μυ στόματος καθώς μου τον έκοψε ο γιατρός στο χειρουργείο, πίνω μόνο μέσα από καλαμάκι».

Η καταξιωμένη συγγραφέας Κατερίνα Πλουμιδάκη προσπαθεί να αποκαταστήσει την υγεία της και παλεύει σκληρά για να δικαιωθεί μέσα από μία σειρά νομικών διαδικασιών στην Αμερική.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.