Με την γραμμή της Α.Μέρκελ ευθυγραμμίζεται ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας και απαιτεί εδώ και τώρα lockdown για να μην κάνουμε «μαύρα» Χριστούγεννα με εκατόμβη νεκρών.

H υπηρεσιακή καγκελάριος Άνγκελα Μέρκελ είχε εισηγηθεί άμεση επιβολή γενικού lockdown από τις 25 Νοεμβρίου έως τις 8 Δεκεμβρίου και για τους ήδη εμβολιασμένους, κάτι όμως που απέρριψαν τα κόμματα του κυβερνητικού συνασπισμού.

O A.Tσίπρας βρέθηκε στο νοσοκομείο του Βόλου και ζήτησε από τον Κ.Μητσοτάκη την επιβολή νέων άμεσων μέτρων για να μην κάνουμε, όπως είπε, μαύρα Χριστούγεννα με εκατόμβη νεκρών.

«Θα ήθελα για άλλη μία φορά να συγχαρώ όλους αυτούς τους ανθρώπους, γιατρούς και νοσηλευτές, που δίνουν αυτή τη μάχη εδώ και δύο χρόνια, δυστυχώς χωρίς να έχουν τη στήριξη που απαιτείται για την περίσταση από την πλευρά της Πολιτείας» τόνισε ο κ. Τσίπρας, αναφέροντας παράλληλα πως:

«Θέλω για ακόμη μία φορά να κρούσω τον κώδωνα του κινδύνου. Η ανεπάρκεια, η προχειρότητα, η ατολμία της κυβέρνησης Μητσοτάκη να πάρει μέτρα έγκαιρα για την επιδημιολογική επιτήρηση, για την ιχνηλάτηση, για την ενίσχυση του εμβολιασμού αλλά και μέτρα στήριξης του ΕΣΥ, τόσο της Πρωτοβάθμιας όσο και της Δευτεροβάθμιας Υγείας μας οδηγεί για άλλη μία χρονιά, ενώ έχουμε το εμβόλιο δεν είμαστε όπως πέρυσι, σε εκατόμβη νεκρών και ενδεχομένως σε ένα καταστροφικό για την οικονομία lockdown». «Έστω και τώρα, καλώ τον κ. Μητσοτάκη να πάρει μέτρα», είπε χαρακτηριστικά.

«Πρώτα από όλα, γνωρίζουμε ότι το μεγάλο βάρος για τα νοσοκομεία μας θα είναι δυστυχώς τον επόμενο μήνα, παρότι ήδη έχουν ξεπεράσει τα όριά τους, ήδη βρίσκονται σε συνθήκες πολέμου και κατάρρευσης. Τον καλώ από τώρα να σχεδιάσει ώστε να μην κάνουμε μαύρα Χριστούγεννα με εκατοντάδες θανάτους καθημερινά και με ανθρώπους να πεθαίνουν διασωληνωμένοι πρόχειρα, ακόμα και σε ράντζα» επισήμανε ο Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ, προβλέποντας ότι «αυτή θα είναι η εικόνα αν δεν πάρει μέτρα. Και θα έχει απόλυτη την ευθύνη».

«Καλώ τον Κ.Μητσοτάκη για άλλη μία φορά να πάρει πρωτοβουλία τώρα, να σταματήσει να έχει λευκή πετσέτα στο ζήτημα του εμβολιασμού. Να πάμε πόρτα πόρτα με την Τοπική Αυτοδιοίκηση, με το πρόγραμμα Βοήθεια στο Σπίτι, με εθελοντές από ΜΚΟ, να ενημερώσουμε και να πείσουμε τους συμπολίτες μας άνω των 60 που ως επί τω πλείστον αν νοσήσουν θα έχουν πολύ υψηλές πιθανότητες για βαριά νόσηση ή ακόμα και για να χάσουν τη ζωή τους», παρατήρησε ο κ. Τσίπρας.

Σύμφωνα με τον Πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ -ΠΣ, «οι επιστήμονες κάνουν δραματικές προβλέψεις, η κυβέρνηση οφείλει να αναλάβει τις ευθύνες της». «Επαναλαμβάνω, αν δεν τις αναλάβει, αν επιμείνει στην προχειρότητα και την ανεπάρκεια, θα βρεθούμε μπροστά σε εκατόμβη νεκρών και σε μαύρα Χριστούγεννα. Και αυτό θα είναι αποκλειστικά ευθύνη του Πρωθυπουργού, του κ. Μητσοτάκη», κατέληξε.

Απαντώντας παράλληλα σε ερώτηση δημοσιογράφου ο κ. Τσίπρας προανήγγειλε ανάληψη πρωτοβουλιών από πλευράς του, απαντώντας σχετικά πως «ο κ. Μητσοτάκης και δεν θέλει και δεν μπορεί.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Και όπως είπα, θα αναλάβω το επόμενο διάστημα πρωτοβουλία για επαφές με την τοπική αυτοδιοίκηση, παραγωγικούς φορείς και με τα κόμματα της δημοκρατικής αντιπολίτευσης, προκειμένου να βγει η ελληνική κοινωνία από αυτό το τραγικό αδιέξοδο».