Αν και σχεδόν όλοι αναγνωρίζουν ότι η Όμικρον μπορεί να είναι υπερμεταδοτική αλλά έχει μικρές και ελαφρύτερες νοσηλείες, το κράτος δείχνει σαν σε ένα «κύκνειο άσμα» να θέλει να «εκδικηθεί» ή αλλιώς να υποχρεώσει σε εμβολιασμό (σαν να έχει πλαφόν) όσους περισσότερους μπορεί.

Παρόλο που η ίδια η αναπληρώτρια υπουργός Υγείας Μίνα Γκάγκα δηλώνει ότι «θα πάρουμε τις ζωές μας πίσω πολύ σύντομα, πρέπει να κάνουμε υπομονή μία, δύο, τρεις εβδομάδες και θα δούμε τα κρούσματα να κατεβαίνουν», η κυβέρνηση είναι ένα βήμα πριν λάβει επιπλέον μέτρα σε ανεμβολίαστους.

Το αστείο είναι ότι ακόμα και αν αποφασίσουν να εμβολιαστούν όλοι ως πιεστούν πως δεν θα προλάβουν τις δύο δόσεις με τον ρυθμό μετάδοσης της Όμικρον από την στιγμή που περιμένουν 50.000 κρούσματα την ημέρα.

Σύμφωνα με πληροφορίες τα επιπλέον μέτρα που συζητούν οι εμπειρογνώμονες (;) ή η κυβέρνηση (;) είναι:

Επέκταση του υποχρεωτικού εμβολιασμού στους άνω των 50

– Περαιτέρω περιορισμός του μέγιστου αριθμού των ατόμων στους εσωτερικούς χώρους των καταστημάτων εστίασης

– Πλήρης αποκλεισμός των ανεμβολίαστων πελατών και από τους εξωτερικούς χώρους εστίασης, όπου μέχρι σήμερα μπορούν να κάθονται επιδεικνύοντας αρνητικό rapid test.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Υπενθυμίζεται ότι και ο αναπληρωτής υπουργός Εσωτερικών, Στέλιος Πέτσας, σε δηλώσεις του στον ΣΚΑΪ, ανέφερε ότι η κυβέρνηση εξετάζει την επέκταση της υποχρεωτικότητας του εμβολιασμού στους 50 ετών και άνω, τονίζοντας ότι τις επόμενες μέρες θα γίνουν οι σχετικές ανακοινώσεις.