ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Χριστοπωλητή, όταν σε πλήρωνε το pronews.gr, ήταν καλά;

«Σημαντικό ότι δεν είχαμε ανθρώπινες απώλειες»: Η δήλωση Κ.Μητσοτάκη που «κόπηκε» από τα δελτία ειδήσεων (βίντεο)

Δύο νεκροί πιλότοι και ένας κτηνοτρόφος που βρέθηκε απανθρακωμένος

«Σημαντικό ότι δεν είχαμε ανθρώπινες απώλειες»: Η δήλωση Κ.Μητσοτάκη που «κόπηκε» από τα δελτία ειδήσεων (βίντεο)

Ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης προήδρευσε στις 11:00 το πρωί της Τρίτης (25/7) στο υπουργικό συμβούλιο και μεταξύ άλλων αναφέρθηκε στο γνωστό αφήγημα της κυβέρνησης, ότι δεν υπήρχε νεκρός από τη φωτιά.

Ένα αφήγημα που λίγη ώρα μετά καταρρίφθηκε με την συντριβή του Canadair στην Κάρυστο με τους δύο νεκρούς αλλά και με τον τραγικό θάνατο του κτηνοτρόφου που απανθρακώθηκε στην Εύβοια.

Η φράση ήταν η ακόλουθη: «Στην αναμέτρηση αυτή είναι σημαντικό ότι δεν είχαμε ανθρώπινες απώλειες».

Η συγκεκριμένη φράση κόπηκε από τα κεντρικά δελτία ειδήσεων, στο απόσπασμα που προβλήθηκε στα πλαίσια του ρεπορτάζ για τα τεκταινόμενα στο υπουργικό συμβούλιο.

Στο 1’25” του βίντεο η συγκεκριμένη δήλωση:

Για πόλεμο μίλησε ξανά ο Μητσοτάκης

Πιστός σε μια ρητορική που παρουσιάζει τη φωτιά ως ένα ανυπέρβλητο φυσικό φαινόμενο, ώστε να μειώσει τις ευθύνες της κυβέρνησής του, ήταν κατά τη δήλωσή του για τον χαμό των δύο πιλότων ο Κυριάκος Μητσοτάκης, ενώ ταυτόχρονα χαρακτήρισε μεν τα θύματα ήρωες.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Όπως ανέφερε χαρακτηριστικά ο πρωθυπουργός, «η Πολιτεία στέκεται με σεβασμό στο πλευρό των οικογενειών των δύο ηρώων. Είναι δύο παιδιά, δύο αδέλφια όλων μας. Τα λόγια είναι φτωχά για να περιγράψουν το εθνικό πένθος για την απώλειά τους. Σφίγγουμε, λοιπόν, τα δόντια και μετατρέπουμε τη σιωπή μας σε δύναμη. Στη μνήμη τους, συνεχίζουμε τον πόλεμο με τις καταστροφικές δυνάμεις της φύσης».

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.