ΚΛΕΙΣΙΜΟ
«Χουντικό» το σύνθημα «Πατρίς, Θρησκεία, Οικογένεια» λέει ο Κασσελάκης. Και το(ν) χειροκροτούσαν...

Βίντεο: Το θαλάσσιο πλάσμα που μοιάζει με «άγγελο»

Το γύρο του διαδικτύου κάνει ένα βίντεο το οποίο, απεικονίζει ένα εξαιρετικά σπάνιο και παράξενο πλάσμα που έχει ονομαστεί ως «θαλάσσιος άγγελος».

​Ο Alexander Semenov είναι βιολόγος της θάλασσας, ειδικευμένος στα ασπόνδυλα. Είναι ο επικεφαλής της ομάδας των δυτών στον Λευκό Βιολογικό Σταθμό του Κρατικού Πανεπιστημίου της Μόσχας, όπου οργανώνει συχνά καταδύσεις σε δύσκολες συνθήκες.

Ο Semenov είναι επίσης επαγγελματίας φωτογράφος. Με πάνω από 9 χρόνια εμπειρίας στον βυθό, ενδιαφέρεται κυρίως για την επιστημονική μακροφωτογραφία σε φυσικά περιβάλλοντα.

​«Αυτή η πρακτική καθιστά δυνατή την παρατήρηση ζώων που δεν μπορούν να μελετηθούν σωστά υπό εργαστηριακές συνθήκες, όπως μαλακών σωματικών πλαγκτονικών οργανισμών ή στάσιμων μορφών ζωής που ζουν στον πυθμένα», εξήγησε ο δύτης στο προφίλ του.

​«Ο προσωπικός μου στόχος είναι να μελετήσω την υποβρύχια ζωή μέσω φακών κάμερας και να ενισχύσω το ενδιαφέρον των ανθρώπων για τη θαλάσσια βιολογία. Το κάνω αυτό κοινοποιώντας όλα τα ευρήματά μου μέσω των κοινωνικών μέσων ενημέρωσης και στην πραγματική ζωή, μέσω δημόσιων διαλέξεων, ταινιών, εκθέσεων και διαφόρων εκδηλώσεων. »

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Το βίντεο που θα δείτε παραπάνω είναι η απόδειξη ότι ο Semenov λατρεύει αυτό που κάνει. Κατά τη διάρκεια μίας από τις καταδύσεις του κάτω από τον πάγο στη Λευκή Θάλασσα της Ρωσίας, ο Semenov κατέγραψε ένα πλάσμα γνωστό ως «θαλάσσιος άγγελος». Το υψηλής ποιότητας βίντεο αποκαλύπτει την ομορφιά του μικροσκοπικού θαλάσσιου πλάσματος, καθώς και την απίστευτη ικανότητα του Semenov να ελέγχει την κάμερα.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.