ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Έτσι εξηγείται το σπίτι του Βολταίρου...

Φωτιά στη Λαμία: Εντολή εκκένωσης για το βόρειο τμήμα της πόλης!- Εκκενώσεις και προς Στυλίδα (upd2)

Κάηκαν σπίτια - Εκκενώνεται ο Αφανός, μερική εκκένωση στη Νέα Μαγνησία - Τραυματίες πυροσβέστες και εθελοντές

Φωτιά στη Λαμία: Εντολή εκκένωσης για το βόρειο τμήμα της πόλης!- Εκκενώσεις και προς Στυλίδα (upd2)

(2η ανανέωση αρχικού κειμένου 17:23)Δραματικές είναι οι στιγμές που εκτυλίσσονται στο βόρειο τμήμα της Λαμίας, με τις φλόγες να έχουν ήδη κάψει σπίτια να  έχει δοθεί εντολή εκκένωσης με μήνυμα του 112 και από την μάχη με τις φλόγες να υπάρχουν τραυματίες.

Η φωτιά στιγμιαία βρέθηκε στο Κάστρο και στη συνέχεια αφού έκαψε σπίτια και αποθήκη, κατευθύνθηκε πίσω από το νεκροταφείο της Ξηριώτισσας.

Σύμφωνα με το lamiareport, ένας πυροσβέστης και δύο πολίτες ζήτησαν βοήθεια λόγω αναπνευστικών προβλημάτων, ενώ ένας ακόμη πυροσβέστης τραυματίστηκε ελαφρά στην προσπάθειά του να προσεγγίσει επικίνδυνη εστία σε δύσβατο σημείο.

Και τα τέσσερα άτομα βρέθηκαν στα Επείγοντα του Νοσοκομείου Λαμίας.

Παράλληλα οι φλόγες μετακινούνται ανατολικά προς τον περιφερειακό δρόμο Λαμίας – Δομοκού, απειλώντας τις συνοικίες της νέας Μαγνησίας, της  Μεγάλης Βρύσης και της Αγίας Παρασκευής -στα ανατολικά της Λαμίας-  όπου δίνεται εντολή άμεσης  εκκένωσης των κατοίκων με κατεύθυνση  προς Στυλίδα.

Συγκεκριμένα  το νέο μήνυμα του «112» αναφέρει: «Αν βρίσκεστε στις περιοχές Νέα Μαγνησία, Μεγάλη Βρύση και Αγία Παρασκευή εκκενώστε τώρα προς Στυλίδα. Πυρκαγιά στην περιοχή σας».

(Ανανέωση αρχικού κειμένου 17:23) Με ταχύτατους ρυθμούς εξαπλώνεται η φωτιά στη Λαμία, με τις φλόγες να έχουν ήδη κάψει ήδη μια αποθήκη και δύο οικίες κατά τις πρώτες πληροφορίες ενώ απειλούνται και άλλες κατοικίες στην περιοχή του Αφανού και πλέον μέσω μηνύματος να δίνεται εντολή εκκένωσης στο βόρειο τμήμα της πόλης.

Η Πολιτική Προστασία απευθύνει έκκληση στους πολίτες να κλείσουν τα σπίτια τους και να προστατεύσουν τα σπίτια τους ρίχνοντας νερό στις αυλές, καθώς και να απομακρυνθούν άνθρωποι που ανήκουν σε ευπαθείς ομάδες.

Σήμα από το 112 ζητά από τους κατοίκους της Λαμίας που μένουν προς το βόρειο τμήμα της πόλης να εγκαταλείψουν τα σπίτια τους την ίδια ώρα η φωτιά πέρασε το δρόμο Λαμίας Δομοκού καίει τώρα μέσα στον Ξηριά και κατευθύνεται προς τη Νέα Μαγνησία.

Οι πυροσβεστικές δυνάμεις δίνουν «μάχη» για την κατάσβεση της φωτιάς στην περιοχή. Επιχειρούν επίγειες και εναέριες δυνάμεις με 2 PZL, 4 Air Tractors και ένα ελικόπτερο S-64.

Έχει δοθεί εντολή για ρίψεις νερού, ενώ στις 15:15 διατάχθηκε από τις αρχές η εκκένωση των περιοχών όπου καίνε οι φλόγες, δηλαδή τόσο του Αφανού όσο και ευρύτερης περιοχής της οδού Μπιζανίου.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Οι ισχυροί νοτιανατολικοί άνεμοι σπρώχνουν τις φλόγες μέσα στις αυλές.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.