ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Χριστοπωλητή, όταν σε πλήρωνε το pronews.gr, ήταν καλά;

Πάρτι στο Μαξίμου ενώ ο Έβρος καίγεται: Εύθυμο το κλίμα λόγω γενεθλίων δύο υπουργών

Ιδιαίτερα γιορτινή και ευχάριστη η ατμόσφαιρα στο υπουργικό

Πάρτι στο Μαξίμου ενώ ο Έβρος καίγεται: Εύθυμο το κλίμα λόγω γενεθλίων δύο υπουργών

Ο Έβρος δοκιμάζεται για 14η συνεχή ημέρα από τις καταστροφικές πυρκαγιές οι οποίες έχουν καταστρέψει σχεδόν ολοσχερώς το οικοσύστημα της περιοχής και 1,5 εκατ. στρέμματα να έχουν γίνει στάχτη σε όλη την Ελλάδα, αλλά στο Μαξίμου δεν φαίνεται να τους απασχολεί και πολύ το θέμα.

Έτσι  σήμερα είχαν μια μικρή γιορτή αφού δυο υπουργοί της κυβέρνησης που έχουν τα γενέθλιά τους δέχθηκαν σε εύθυμο κλίμα τις ευχές τόσο του πρωθυπουργού, όσο και των συναδέλφων τους.

Ο λόγος για την υπουργό «Κοινωνικής Συνοχής και Οικογένειας», Σοφία Ζαχαράκη και τον υπουργό «Μετανάστευσης», Δημήτρη Καιρίδη οι οποίοι έχουν σήμερα γενέθλιά τους, γεγονός που ξάφνιασε ευχάριστα όλους τους συμμετέχοντες στο υπουργικό που έσπευσαν να τους ευχηθούν, εν μέσω ευχών και γελώτων.

Μάλιστα ο κ. Καιρίδης, λίγο πριν την έναρξη του υπουργικού εμφάνισε ένα κουτί με γλυκά προκειμένου να κεράσει τους συναδέλφους του λόγω της ημέρας.

Τα πειράγματα και τα πηγαδάκια δεν έλειπαν, με τον υπ. Άμυνας, Νίκο Δένδια, τον υπ. Οικονομίας, Κωστή Χατζηδάκη και τον υπ. Ανάπτυξης, Κώστα Σκρέκα να ήταν οι πρώτοι που ευχήθηκαν και κεράστηκαν από τον Δημήτρη Καιρίδη.

Αμέσως μετά ο υπουργός Μετανάστευσης με τα γλυκά στα χέρια περνούσε πάνω από έναν έναν υπουργό προκειμένου να τον κεράσει για τα γενέθλιά του, ενώ αντάλλαξε ευχές και με την κυρία Ζαχαράκη με το κλίμα να είναι ιδιαίτερα ευχάριστο.

Και γιατί να μην είναι άλλωστε. Ο Έβρος «κείται μακράν».

Στο μεταξύ στον Έβρο, οι κάτοικοι πέρασαν μια ακόμη εφιαλτική νύχτα εξαιτίας της φωτιάς που έχει πάρει εφιαλτικές διαστάσεις.

Το μέτωπο της πυρκαγιάς που καίει στην περιοχή της Κοτρωνιάς, εκτείνεται σε τόξο αρκετών χιλιομέτρων εδώ και μέρες.

Παρά τις ισχυρές και συνεχώς αυξανόμενες πυροσβεστικές δυνάμεις, η φωτιά που βρίσκεται ανάμεσα σε Γιαννούλη και Σιδηρώ, συνεχίζει τις τελευταίες ώρες την καταστροφική πορεία προς το Πρωτοκκλήσι και ανατολικά προς το Σουφλί όπου εντοπίζεται αυτή την ώρα το ισχυρότερο σε ένταση μέτωπο.

Οι συνεχείς αναζωπυρώσεις απειλούν διαρκώς κατοικημένες περιοχές, παρά τις τιτάνιες προσπάθειες που καταβάλουν πυροσβέστες και εθελοντές. Το βράδυ της Πέμπτης (31/8) οι κάτοικοι στο Σουφλί έλαβαν ξανά μήνυμα από το 112, το οποίο τους προέτρεπε να είναι σε ετοιμότητα και να ακολουθούν τις οδηγίες των Αρχών.

Το μήνυμα, μάλιστα, έφτασε σε όλους όσοι βρίσκονται στην ευρύτερη περιοχή του βόρειου Έβρου και σε χωριά όπως η Κορνοφωλιά και η Δαδιά.

Οι πυροσβεστικές δυνάμεις έδωσαν όλη τη νύχτα τιτάνιο αγώνα με αποτέλεσμα να μην χρειαστεί η εκκένωση των περιοχών.

Το μέτωπο έχει διασπαστεί σε πολλά μικρότερα. Οι ισχυροί άνεμοι και οι αλλαγές κατεύθυνσης είναι το μεγαλύτερο πρόβλημα για τις πυροσβεστικές δυνάμεις.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Σήμερα, Παρασκευή (1/9) η μάχη αναμένεται να είναι ακόμα πιο δύσκολη, καθώς οι εκτιμήσεις αναφέρουν ότι η ένταση των ανέμων θα αυξηθεί και αναμένονται βοριάδες που θα στρέψουν προς το δάσος της Δαδιάς, για ακόμα μία φορά, τη φωτιά δημιουργώντας έτσι νέα προβλήματα στην προσπάθεια κατάσβεσης.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.