ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Έτσι εξηγείται το σπίτι του Βολταίρου...

Βίντεο: Η πλωτή γειτονιά από κρουαζιερόπλοια που δημιουργήθηκε στη Μάγχη λόγω κορωνοϊού

Η πανδημία του κορωνοϊού προκάλεσε παγκόσμια κρίση κι ένας από τους τομείς που επλήγησαν έντονα είναι εκείνος του τουρισμού.

Οι κρουαζιέρες «πάγωσαν», με τα τεράστια κρουαζιερόπλοια να μένουν αγκυροβολημένα ανοικτά των βρετανικών ακτών. Αλλόκοτα είναι το θέαμα που παρατηρείται στη θάλασσα της Μάγχης, στις νοτιοδυτικές ακτές της Μεγάλης Βρετανίας, με αρκετά κρουαζιερόπλοια να έχουν ακινητοποιηθεί το ένα δίπλα στο άλλο.

Ο Πολ Ντέρχαμ, πάντως, ένας ντόπιος επιχειρηματίας, βρήκε την ευκαιρία να βγάλει χρήματα εκεί που τα κρουαζιερόπλοια χάνουν. Ο Βρετανός, που δούλευε επί 27 χρόνια στα πλοία, έχει πλέον στην κατοχή του δύο οχηματαγωγά, που εκτελούν δρομολόγια στην περιοχή του Ντόρσετ.

Αφού παρατήρησε ότι τα δρομολόγια των πλοίων του έρχονταν κοντά σε ορισμένα από τα διασημότερα κρουαζιερόπλοια του κόσμου, από το Anthem of the Seas, το Jewel of the Seas και το Allure of the Seas μέχρι το Carnival Valor και το Queen Mary 2, του ήρθε η ιδέα να τα χρησιμοποιήσει για να προσφέρει στους τουρίστες εκδρομές όσο πιο κοντά γίνεται σε αυτά.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

H θέα που προσφέρεται στους επιβάτες των φέριμποτ είναι εντυπωσιακή, καθώς ακόμα και αγκυροβολημένα τα κρουαζιερόπλοια προκαλούν δέος. Η διαδρομή διαρκεί 2,5 ώρες ανάμεσα στην πλωτή «γειτονιά» που έχουν δημιουργήσει, με τα πλοία του Πολ Ντέρχαμ να πλησιάζουν τα έρημα κρουαζιερόπλοια σε απόσταση 50 μέτρων.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.