ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Χριστοπωλητή, όταν σε πλήρωνε το pronews.gr, ήταν καλά;

Ο Σ.Κασσελάκης επιχειρεί «επανεκκίνηση» με ομιλία στην Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ και τον Α.Τσίπρα να δίνει το «παρών»

Η συνεδρίαση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ ξεκίνησε με ενός λεπτού σιγή στη μνήμη του Β.Βασιλικού

Ο Σ.Κασσελάκης επιχειρεί «επανεκκίνηση» με ομιλία στην Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ και τον Α.Τσίπρα να δίνει το «παρών»

Αυτήν την ώρα στη Βουλή πραγματοποιείται η πρώτη συνεδρίαση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ μετά τη διάσπαση του κόμματος και την αποχώρηση 11 βουλευτών όπου ο Σ.Κασσελάκης επιχειρεί να δώσει τέλος στην εσωστρέφεια και να αναλάβει τα καθήκοντα που πολιτειακά έχει το κόμμα, δηλαδή αυτά της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Το «παρών» στη συνεδρίαση της Κ.Ο. δίνει και ο Αλέξης Τσίπρας ο οποίος έγινε δεκτός με χειροκροτήματα από τους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ όταν εισήλθε στην αίθουσα της Γερουσίας.

Οι εργασίες της συνεδρίασης, η οποία πραγματοποιείται μετά και τις νέες παραιτήσεις μελών της Ομπρέλας και την επεισοδιακή συνεδρίαση της Πολιτικής Γραμματείας,  άνοιξαν με την ομιλία του προέδρου του κόμματος Στέφανου Κασσελάκη ο οποίος ζήτησε να τηρηθεί ενός λεπτού σιγή στη μνήμη του Βασίλη Βασιλικού.

Όπως είναι γνωστό, μετά τη διάσπαση του κόμματος και την αποχώρηση των 11 βουλευτών, η Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ αριθμεί 36 μέλη.

«Είναι μια βαριά μέρα σήμερα. Γιατί αν για όλη την Ελλάδα ο Βασίλης Βασιλικός ήταν ο συγγραφέας που συνομίλησε με την Ιστορία και τη Δημοκρατία, για εμάς ήταν κάτι ακόμα: Ο σύντροφός μας. Ο άνθρωπος που κόσμησε την πρώτη θέση του ψηφοδελτίου επικρατείας του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ το 2019.

Ο βουλευτής που κόσμησε το ελληνικό κοινοβούλιο την περίοδο 2019 – 2023 με το ήθος και την προσωπικότητά του. Μία προσωπικότητα που έχουν λίγοι. Αυτοί που μπορούν να γίνουν καταγραφείς του αιώνα τους. Να μετατρέψουν το ιστορικό δράμα της χώρας τους σε παγκόσμιο γεγονός» είπε για τον Βασίλη Βασιλικό ο Στέφανος Κασσελάκης.

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ ξεκίνησε τις αναφορές του στα εσωκομματικά με ευθείες βολές στους 11 βουλευτές που αποχώρησαν. «Δεν σεβάστηκαν την εντολή που έλαβαν από τους ψηφοφόρους του ΣΥΡΙΖΑ και να είστε σίγουροι ότι ο κόσμος μας θα τους τιμωρήσει» ανέφερε.

Πρόσθεσε επίσης ότι ο ΣΥΡΙΖΑ τα τελευταία οκτώ χρόνια από τους 149 βουλευτές το 2015 έφτασε στους 47 το 2023.

«Προφανώς μέσα σε 9 χρόνια αλλάζει η χώρα. Αλλάζει και η κοινωνία» σχολίασε ο κ. Κασσελάκης, συμπληρώνοντας πως «δυστυχώς το συμπέρασμα είναι ότι σταδιακά υπήρξε αποσύνδεση ΣΥΡΙΖΑ και κοινωνίας. Μία απόσταση πολιτικής πρότασης ΣΥΡΙΖΑ και κοινωνικών μεταβολών».

Χάσαμε το μεγαλύτερο μέρος της Κοινοβουλευτικής μας δύναμης και αυτήν την πορεία εμείς καλούμαστε πλέον να την ανατρέψουμε.

Την ίδια ώρα, εγκάλεσε την ΝΔ για «πανίσχυρη προπαγάνδα», λέγοντας πως «κατάφερε να κολλήσει στον ΣΥΡΙΖΑ πολλές ρετσινιές και προκαταλήψεις όλα αυτά τα χρόνια». «Ότι ήμασταν εναντίον της αριστείας, εναντίον των χαμηλών φόρων, εναντίον της επιχειρηματικότητας. Ότι ήμασταν οι δήθεν μπαχαλάκηδες, οι δήθεν εθνομηδενιστές», όπως είπε ο κ. Κασσελάκης.

Ο Στέφανος Κασσελάκης αναφερόμενος στο επεισόδιο με τον Ρίσι Σούνακ για τα Γλυπτά κατηγόρησε τον πρωθυπουργό ότι κάνει ιδιωτική διαπραγμάτευση για τα Μάρμαρα λέγοντας ότι «δεν μπορεί κανείς να δανείσει κάτι στον ιδιοκτήτη του».

Ο Αλέξης Τσίπρας κάθισε στα πίσω έδρανα, δίπλα στον ευρωβουλευτή Κώστα Αρβανίτη.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.